Racspa

 

De Royal Automobile Club de Spa, organisator van de Legend Boucles @ Bastogne, hield op woensdag 25 oktober zijn eerste persconferentie in het kader van zijn editie 2024. Met de partnergemeentes die de revue passeren, was het Neufchâteau die deze eerste samenkomst van de media onthaalde, en dat in het ideale en betoverende kader van de Brasserie Bô Rivage. Het was de gelegenheid voor Pierre Delettre en zijn ploeg om de belangrijkste nieuwigheden te belichten die de deelnemers zullen wachten op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 februari…

 

“Zoals we al eerder aanhaalden, is het voor ons een erezaak om de wensen van de deelnemers te respecteren”, vangt Pierre Delettre aan. “Dat is ook de reden waarom we hen na de rally telkens bevragen, een peiling die ons toelaat een temperatuur op te meten. We moeten trouwens vermelden dat de algemene graad van tevredenheid, meer dan 96% bedraagt! Dat is de reden dat  de technische en sportieve reglementen weinig zullen evoluerenin 2024.  Wij gaan door op ons elan en staan nu ook een passage in de verkenningen toe aan de teams in de categorie Classic 65, die ons voor 85% bevestigden dat het de goede beslissing was...”

 

Dat neemt niet weg dat de editie 2024 van de Legend Boucles @ Bastogne toch een, wat men zou kunnen noemen, belangrijke en onuitgegeven ontwikkeling zal kennen: het zal voortaan mogelijk zijn om enkel aan de eerste dag van de wedstrijd deel te nemen, dus aan de etappe op zaterdag die zich geheel richt op de gedeeltes met asfalt…

 

“Dit hadden we al een zekere tijd in gedachten, en nu hebben we de stap gezet”, vervolgt Pierre Delettre. “Wat de Legend Boucles in feite vooral bijzonder maakt, dat is zijn zeer gevarieerd parcours. Met de klassementsproeven of regularitytests op asfalt gedurende de eerste dag en wat men bosetappes noemt, met soms lange stukken op onverhard, op de zondag. Het maakt dat het een wedstrijd is die verschilt van alle anderen...maar dat maakt het er voor de deelnemers niet eenvoudiger op! Sommigen bevestigden ons dat ze niet aan de start kwamen omdat ze geen zin hadden om hun wagens over de proeven van de zondag te sturen, die uiteraard iets meer kans op breuk bezitten, ook al kijken we in samenwerking met de gemeentes nauwlettend toe op de kwaliteit van het wegdek. Vanaf deze editie 2024 zal het dus mogelijk zijn om zich in te schrijven voor enkel de etappe op zaterdag, met een aangepast inschrijvingsgeld, ongeacht de categorie. Ook al blijven de Ford Escort of de Porsche 911 wagens de referentiewaarden om op te vallen in de Legend Boucles, deze mogelijkheid biedt aan om enkel op asfalt te rijden en dat zou een deelnemersveld  moeten aantrekken met een grotere verscheidenheid aan wagens. Men heeft het ons gevraagd, en wij hebben beslist er op in te gaan...”

 

Op praktisch vlak, en ook op vraag van de deelnemers, zullen er nog maar twee onderscheiden plaatsen zijn voor de bestickering en de administratie, en een ander wat het technische betreft. De briefing, die zal voortaan worden voorgesteld in de vorm van een video, en dat om te vermijden dat iedereen in alle richtingen loopt op de vrijdagnamiddag, te midden van de verkenningen.

 

“Een ander probleem dat we zo goed mogelijk trachten te verhelpen, is de plaatsing bij de Parade op vrijdagavond”, gaat Pierre Delettre verder. “Afgelopen februari waren er enkelen die te lang wachtten vooraleer de hoofdstraat op te rijden in Bastogne voor het grote ontmoetingsmoment met de fans. We gaan vanaf nu de teams gegroepeerd oproepen en in de wachtzone zal er een food-truck aanwezig zijn zodat iedereen iets kan eten of drinken. We leren door onze fouten, en dit is  het bewijs daarvan...”

 

Het is op woensdag 1 november dat de inschrijvingen voor deze Legend Boucles @ Bastogne 2024 zullen worden geopend, zoals steeds via de officiële site www.racspa.be .

 

De eindaftelling is met deze officieel begonnen…      

 

Racspa