Racspa

 

 

De bladeren vallen en de eerste resultaten ook…

 

De weersvooruitzichten worden beter en beter voor dit Racing Festival 2022, met voor zondag zelfs een mooie nazomerdag in het vooruitzicht. De eerste dag kreeg toch af te rekenen met heel wat regen, zeker tot het begin van de namiddag. Echter voor de kwalificaties trok de hemel zelfs wat open en meteen kennen we ook de eerste drie poleposities.

 

De Supercar Challenge deed het in twee delen, met eerst de klassen Supersport 1, Supersport 2 en Sport en zij krijgen later in het weekend het gezelschap van de BMW M2 Racing Cup Benelux. Het was de erg mooie Hyundai i30 N TCR van De Borst en Van Oord die de eerste polepositie van het weekend wegkaapte, zeven tienden voor de Audi RS 3 LMS TCR van Schulte-Meijer en een kleine anderhalve seconde voor de Cupra TCR van Laurens De Wit, de snelste man in Supersport 2. In de categorie Sport, zagen we de Zilhouette Sport met een carrosserie van een BMW Z4 in de handen van Jobst naar de snelste tijd rijden. Beste Belg was Tony Verhulst, vierde algemeen in zijn Honda Civic TCR. Andere Belgen zijn het duo van den Broeck-Voet (Peugeot), John Engelborghs (Lotus) en Tim de Borlé (Ligier), die laatste sloot de top 10 algemeen af.

 

Het tempo steeg aanzienlijk tijdens de tweede officiële Supercar Challenge-sessie, waarbij Prototypes, CN's en GT's samen reden, naast de kleine proto's van de Franse Funyo Endurance-serie. Het Belgische team Deldiche Racing monopoliseerde de top van het klassement en het was de ouwe getrouwe Norma M20FC van Luc De Cock en Sam Dejonghe die aan het einde van een spannende sessie de pole pakte, met een halve seconde voorsprong op de nieuwe Nova NP02 van Thomas Piessens en Alex Cascatau. De top 3 werd vervolledigd door het Luxemburgse Racing Experience team en de Norma bestuurd door Lea Mauer en Gary Hauser. In GT ging de top 3 naar de BMW M6 GT3, met Arendsen voor Jansen en het duo Van Riet-Schouten, die de prachtige Bentley Continental GT3 van Grouwels naar de vierde plaats verwezen.

In het Supercar Challenge zien we dit weekend ook de BMW M2 Cup Benelux die voor hun kwalificaties alleen reden en dat als afsluiter van de dag. De Nederlanders zijn voorlopig het snelst, met een polepositie voor het duo Meijer-Van Riet voor Maxime Oosten en Fred Caprasse, de snelste Belg, nipt voor Sam Dejonghe, in de kleuren van BMW Belux.

 

Op vrijdag konden we ook kennismaken met de Italiaanse Speed Euroseries by FX, met verschillende versies van de Wolf GB08 en het was de officiële rijder van Wolf, Ivan Bellarosa, die het snelste was in de vrije trainingen.

 

De rijders met een Caterham deden het op vrijdag nog samen, maar tijdens het weekend zijn er twee series aan het werk. Zaterdag krijgen we al vier races, met de twee velden van de Supercar Challenge, het Caterham Seven Championship UK en het Caterham 270R & 310R Championship. De deelnemers van de Ford Fiesta Sprint Cup, de Mazda MX-5 Cup en de Speed Euroseries, die doen het zaterdag tegen de chrono…

 

Racspa