Racspa

 

Met herfst komt ook het

Racing Festival!

 

Het is sinds het einde van de jaren ’90 een bijzonder goede gewoonte op het circuit van Spa-Francorchamps: als de bomen hun bladeren zien verkleuren, dan doet de Royal Automobile Club de Spa een laatste maal het circuit in de Ardennen aan met een mix van internationale races van sprint tot uithouding.

 

De editie 2022, geprogrammeerd op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 oktober, is daar geen uitzondering op. Pierre Delettre en zijn team kunnen bovendien rekenen op series die bijzonder trouw aan de organisatie zijn.

 

Te beginnen met de verschillende competities van V-Max Management van Dick van Elk”, weet Pierre Delettre. “We zien zoals tijdens de Spa Euro Race, de Supercar & Prototype Challenge, de BMW M2 Cup Benelux, de Ford Fiesta Sprint Cup en de Mazda MX-5 Cup die weer van de partij zijn. Net zoals voor de meeste andere competities zitten we in een beslissende fase, dus het spektakel op de piste zal er zeker zijn. In Francorchamps zullen sommige titelhoop krijgen en anderen hun ambities in rook zien opgaan.”

 

In het kader van de Supercar & Prototype Challenge, zien we ook een première voor de Benelux. Het Belgische team Deldiche Racing, zet een gloednieuwe prototype Nova NP02 in, een wagen die sneller schijnt dan een LMP3. Achter het stuur vinden we de Belg Thomas Piessens en de Roemeen Alex Cascatau. Deze auto wordt zonder meer één van de aantrekkingspolen van de spectaculaire Nederlandse competitie die zowel op zaterdag als zondag een uur zal racen! De kleine prototypes van de Funyo Endurance vervoegen dit weekend Supercar Challenge, met een race in de race.  

 

Een andere nieuwigheid tijdens het Racing Festival 2022, is de Speed Euroseries by FX met de Italiaanse prototypes Wolf GB08 Extreme van de laatste generatie en die zie er inderdaad heel hedendaags uit! Ook zij moesten dringen komen racen op de mooie omloop in de Ardennen.

 

Wie van echte sprintwedstrijden houdt, die zal zijn ding vinden in de competitie met de opvallende bolides van Caterham. En dan gaat het niet over één, maar over twee series, met wedstrijden van 20 en 30 minuten, die vaak op de meet beslecht worden. Het Caterham Seven Championship UK en het Caterham 270R & 310R Championship zijn beide van de partij.

 

Zo komen we aan niet minder dan dertien races op het programma van het Racing Festival 2022. En zoals de goede gewoonte het wil, is de inkom volledig gratis!

 

See you in Spa!

 

Racspa