Racspa

 

De Royal Automobile Club de Spa kondigt de data van de Spa Euro Race en het Racing Festival 2023 officieel aan

 

De verschuiving van de Belgische Grand Prix F1 2023 naar 30 juli heeft een domino-effect op de autosportkalender 2023 gehad, uiteraard in de eerste plaats voor de evenementen op het Circuit van Spa-Francorchamps. Bij de betrokken organisatoren is ook de Royal Automobile Club de Spa, uiteraard omdat de uitgave 2022 van de meeting Spa Euro Race in juli plaatsvond!

Na zeer constructieve gesprekken met het Circuit van Spa-Francorchamps en de CEO Amaury Bertholomé, weet het autosportinstituut uit Spa, dat een overduidelijke band met het circuit heeft, waar het aan toe is. De laatste gesprekken resulteerden in de nieuwe data voor het seizoen 2023, waarbij de Spa Euro Race eigenlijk naar zijn roots, begin juni, terugkeert.

Het is inderdaad goed nieuws voor iedereen”, aldus Pierre Delettre die in naam van de R.A.C. Spa spreekt. “De Spa Euro Race was een meeting die traditioneel begin juni zijn plaats op de kalender had. Er waren aan de datum midden juli wat voordelen verbonden, maar ook nadelen, denk maar aan de vakantieperiode. Ik wens mijn dank dan ook uit te spreken jegens het Circuit van Spa-Francorchamps opdat wij opnieuw onze traditionele datum mogen innemen, te weten vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juni 2023…” 

Er zijn uiteraard geen wijzigingen voor het Racing Festival. Dit evenement in de herfst blijft midden in oktober behouden en wordt in 2023 op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 oktober gehouden.

Door de data van haar de circuitevenementen voor het komende seizoen officieel bekend te maken, geeft de Royal Automobile Club de Spa internationale en nationale promotoren van kampioenschappen en andere series de mogelijkheid om een het legendarische circuit in de Ardennen op hun agenda in te schrijven.

“In naam van de R.A.C. Spa, wens ik het Circuit van Spa-Francorchamps voor zijn luisterbereidheid te bedanken”, aldus nog Pierre Delettre. “Zoals we in de vele naslagwerken geweid aan het eeuwfeest van het circuit kunnen lezen, is onze club sterk verbonden met de geschiedenis van Francorchamps, en dat sinds het prille begin. Wij zijn er dan ook absoluut van overtuigd die intense band te behouden…”   

 

Racspa