Racspa

 

Spa Euro Race 2022 belooft dit weekend… hot

te worden!

 

Nu de zomervakantie is aangebroken, maakt de Royal Automobile Club de Spa zich op voor een terugkeer naar het Circuit van Spa-Francorchamps en dat tijdens het komende weekend van 15, 16 en 17 juli. De Spa Euro Race, die een paar weken later dan gewoonlijk plaatsvindt, belooft zeer zomers te worden... met zuiderse temperaturen! Een jaar na de overstromingen die een vroegtijdig einde aan dit traditionele evenement maakten, zijn Pierre Delettre en zijn team weer van de partij. 

 

“In de eerste plaats kan de R.A.C. Spa zich alleen maar gelukkig prijzen met het blijvende succes van de Spa Euro Race, een evenement dat in 1990 in het leven werd geroepen, 32 jaar geleden! De Royal Automobile Club de Spa is al sinds de eerste jaren van de honderd jaar oude omloop present in Francorchamps en daar heeft ook de Spa Euro Race de laatste drie decennia tot bijgedragen. Na een paar moeilijke jaren voor iedereen, staat de machine duidelijk weer op de rails, en zoals de traditie het voorschrijft, zal er drie dagen lang variatie zijn...”

 

De R.A.C. Spa kan inderdaad rekenen op zeer trouwe klanten, te beginnen met de Nederlanders van V-Max Management, het bedrijf geleid door Dick Van Elk, die opnieuw aanwezig zullen zijn met de Supercar Challenge en de Prototype Challenge, m.a.w. een spectaculaire line-up van prototypes, GT's en toerwagens, naast de Mazda MX-5 Cup en de Ford Fiesta Sprint Cup! Het resultaat is een weelderige mix van 60-minuten plus één ronde durende semi-uithoudingraces en 35-minuten durende sprints. 

 

Wat valt er te zeggen over de aanwezigheid van het Belcar Endurance Championship? Met een sportief reglement dat opnieuw op GT’s en toerwagens mikt, keert het zeer officiële Belgian Endurance Championship naar zijn roots terug. De Audi R8 LMS GT2, Lamborghini Huracan Super Trofeo en Porsche 992 GT3 Cup zullen op zondag de strijd om de zege in de 125 minuten wedstrijd voor hun rekening zullen nemen.

 

Ook op de affiche staan de Lotus Cup Europe met Evora, Exige, Elise en 2-Eleven in verschillende configuraties en de zeer Duitse NES (National Endurance Series) 500 met TCR- en GT4-wagens, de populaire BMW 318ti Cup, de Classic Masters waaronder de Alfa Romeo Challenge, met Giulia, Giulietta, GTV6, 33, 75, 147 en andere 156, naast de DMV BMW Challenge met M3 en M4 GTR, Z4, M240i Racing Cup, enz.

 

Terwijl de vrijdag gereserveerd is voor oefensessies, vindt vanaf 15u10 de enige race van de Lotus Cup Europe plaats, die 50 minuten duurt. De volgende dag zullen de NES 500, 318ti Cup, Supercar Challenge & Prototype Challenge een eerste wedstrijd betwisten, terwijl de zondag gewijd zal zijn aan de Ford Fiesta Sprint Cup en de Mazda MX-5 Cup, met twee races op het programma, de BMW Challenge en de Classic Masters, het Belcar Endurance Championship, alsook de tweede ronde van de Supercar Challenge en Prototype Challenge...

 

Kortom, het belooft... warm te worden op 'het mooiste circuit ter wereld'! En zoals een andere traditie zal de algemene toegang absoluut gratis zijn, met toegang tot de verschillende tribunes. Alleen de toegang tot de paddocks kost u ter plaatse 5 euro.

 

 

Racspa