Racspa

 

Groot succes voor de tweede Balade van de Legend Boucles Bastogne

 

De tweede editie van de Legend Boucles Bastogne vond afgelopen zaterdag en zondag plaats, met vertrek op de Place McAuliffe. Niet minder dan 250 deelnemers tekenden present voor deze nieuwe organisatie van de Royal Automobile Club de Spa. En twee dagen lang heerste er een ontspannen sfeer, zonder het minste incident...

 

Het is een totaal succes voor iedereen”, aldus een tevreden Pierre Delettre, aan het einde van deze nieuwe editie van een evenement dat in het kielzog van de Legend Boucles @ Bastogne al een must is geworden. “Geen enkel probleem kon deze twee dagen ontsieren en nog beter, geen enkele snelheidsovertreding werd ons door de autoriteiten gemeld! Dat betekent dat de deelnemers het concept van deze Balade hebben begrepen, een concept dat hen in staat stelt het parcours van onze traditionele winterrally te ontdekken, zonder enige notie van competitie. Oude of moderne auto’s hadden hun plaats en de talloze dankberichten deden ons plezier. Bedankt iedereen!”

 

De zaterdagavondlus - facultatief - was eveneens een succes en stelde degenen die dat wensten in de gelegenheid het parcours van de Boucles de Spa van 1983 te volgen, dat destijds de streek van Bastogne doorkruiste.

 

We hebben veel feedback gekregen van de deelnemers, wat heeft geleid tot meer begrip voor de prestaties van de deelnemers aan de eigenlijke Legend Boucles @ Bastogne”, vertelt Eric Chapa, die de leiding over het parcours heeft. “Iedereen heeft kunnen zien hoe snel en indrukwekkend deze proeven zijn! Er zijn zelfs verschillende deelnemers van de Balade die nu willen deelnemen aan onze eigenlijke competitie in februari!

 

In nauwe samenwerking met Garage Gérard & Fils, Mazda dealer in Libramont, Ebly en Bastogne, en met Pépinières Rigaux, kreeg elk team dat aan de start verscheen... een beuk aangeboden om te planten, wat de wens van de organisatoren bevestigt om de "groene" kaart te trekken in een regio die uiteraard erg groen is... En de eerste foto's die de volgende dag werden ontvangen van beuken die hun weg al hebben gevonden in sommige tuinen, bevestigen dat deze operatie geslaagd is en voor ervaring vatbaar is.

 

Onze comeback op McAuliffe Square, waar de startboog opgesteld stond, met winkels die 's middags of 's avonds echt druk bezocht werden, dat deed werkelijke iedereen plezier, terwijl de weergoden onze nog eens goedgezind waren”, lacht Pierre Delettre. “Met de aanwezigheid van namen zoals Bruno Thiry - die aan het hoofd van de Belgian VW Classics Club herinneringen ophaalde aan zijn grote VW-debuut - en Marc Timmers, voormalige winnaar van de Legend Boucles kan iedereen zich al een idee vormen van de editie 2023 van de Legend Boucles @ Bastogne, een editie die naar het hart van de stad terugkeert. Ondertussen was dit al een zeer aangenaam weekend in Bastogne. Het zal ons zeker ook nieuwe ideeën geven voor de toekomst. Sowieso komt er een derde Balade van de Legend Boucles Bastogne in de lente van 2023.”

 

De Royal Automobile Club de Spa zal zich nu concentreren op de voorbereiding van de Spa Euro Race 2022, een meeting met een zeer gevarieerd raceprogramma, die zal plaatsvinden tijdens het weekend van 15, 16 en 17 juli op het Circuit Spa-Francorchamps. We zullen het er snel over hebben...

 

Racspa