Racspa

 

Samenwerking tussen Legend Boucles @ Bastogne en de East Belgian Rally

 

Er zit schot in de zaak wat betreft de regelmatigheidsevenementen voor klassieke auto's op afgesloten wegen. De Legend Boucles @ Bastogne en de East Belgian Rally hebben besloten om samen te werken waarbij de respectievelijke winnaars van de 'Classic 60' en de 'Classic 50' in Bastogne en de 'VHRS 65' in Saint-Vith zullen worden uitgenodigd om gratis deel te nemen aan de andere van de twee wedstrijden.

 

Voornoemde samenwerking is wat men in het bedrijfsleven een win-win situatie noemt. De Royal Automobile Club de Spa, organisator van de Legend Boucles @ Bastogne, en de al bestaande joint venture tussen de AMC Sankt-Vith en de Tielste Automobielclub, inrichters van de East Belgian Rally, hebben besloten een samenwerking aan te gaan, in de wetenschap dat ze zich tot dezelfde doelgroep van liefhebbers en kenners van Regularity-events richten.

 

Het principe is vrij eenvoudig en maakt een dubbele promotie mogelijk”, leggen Pierre Delettre namens de R.A.C. Spa en Boudewijn Baertsoen, hoofd van de Tieltse Automobielclub, uit. “Concreet zullen de winnaars van de categorieën "Classic 60" en "Classic 50" tijdens de Legend Boucles @ Bastogne hun deelname aan de VHRS annex van de East Belgian Rally aangeboden krijgen, en de winnaars in de VHRS 65 in Sankt Vith zullen uitgenodigd worden om deel te nemen aan de Legend Boucles @ Bastogne in februari van het jaar daarop.

 

Dat betekent dat Patrick Lambert en Yannick Albert, winnaars in de categorie 'Classic 60', evenals Dominique Dufrasne en Isabelle Dogné, die vorige maand de categorie 'Classic 50' wonnen tijdens de Legend Boucles @ Bastogne, uitgenodigd zijn om deel te nemen aan de VHRS-competitie van de volgende East Belgian Rally, die gepland is op zaterdag 24 september, met rallycentrum in Saint-Vith. De winnaars van de VHRS 65 van die wedstrijd worden dan weer uitgenodigd om in februari 2023 naar Bastogne te komen.

 

De Legend Boucles @ Bastogne en de VHRS van de East Belgian Rally hebben veel gemeen, te beginnen met de persoon Eric Chapa, die het sportieve gebeuren van beide evenemeten in goede banen leidt en dat in nauwe samenwerking met het bedrijf Tripy en het rekenbureau JB Time Concept van de familie Bailly. Het gaat dus eigenlijk om een voor de hand liggende samenwerking.

 

Andere, nog ambitieuzere samenwerkingsprojecten tussen de Legend Boucles @ Bastogne en de evenementen van het Belgian Rally Championship met een VHRS-competiite zijn in bespreking. Maar één ding is zeker: er wordt nog steeds over Regularity gesproken en het blijft in ons land goed gaan met deze tak van autosport...   

 

www.racspa.be

www.tieltseautomobielclub.be

www.amcstvith.be

 

Racspa