Racspa

 

De 2e Legend Boucles Bastogne Balade zal zichzelf enkele prestigieuze haltes aanbieden

 

De Royal Automobile Club de Spa heeft onlangs aangekondigd dat de 2e editie van de Legend Boucles Bastogne Balade, die gepland is voor zaterdag 28 en zondag 29 mei, in het teken zal staan van het feestelijke aspect. Dit zal tot uiting komen in een passage op het McAuliffe-plein, maar ook in prestigieuze stopplaatsen langs de route, zodat alle deelnemers nog meer van hun dag kunnen genieten.

 

In de eerste plaats zal het kasteel van Mirwart, in het hart van het bos van Saint-Hubert, worden geëerd. Naast het belangrijke patrimoniale aspect heeft het gebouw, waarvan de huidige vorm dateert uit de 18e eeuw, meerdere malen de wagens van de Legend Boucles @ Bastogne zien langskomen, met name in het kader van de regelmatigheidsproef "La Macrale". De deelnemers aan de Legend Boucles Bastogne Ride zullen de mogelijkheid hebben om te stoppen voor een snack. Sfeer en gezelligheid gegarandeerd!

 

Een ander adres dat u niet mag missen is het restaurant "La Fontaine du Sabotier", vroeger bekend onder de naam "L'Auberge du Sabotier", gelegen in Awenne, eveneens op het grondgebied van Saint-Hubert. Luc Dewalque, een oude vriend van de Legend Boucles @ Bastogne, is de thuisbasis van deze plek, die erg in de smaak valt bij liefhebbers van fijne gastronomie, en wordt sinds 1 april beheerd door een trio bestaande uit Luc en zijn kinderen Romain en Morgane Dewalque. Een nieuw tijdperk dat gevierd zal worden met een kwaliteitsvol onthaal van de deelnemers aan de Balade des Legend Boucles Bastogne.  

 

Laten we niet vergeten dat de 2e Legend Boucles Bastogne Balade zal worden verrijkt met een optionele lus op zaterdagavond, die het volledige parcours zal volgen van de Boucles de Spa 1983, georganiseerd door Alphonse Delettre, in de Bastogne regio! Met alle gevolgen van dien voor de gebruikte wegen. In één woord, er zullen vuile secties op het programma staan. Laten we eerlijk zijn! Teams die willen deelnemen aan deze lus, die tussen 21.00 uur en middernacht plaatsvindt, moeten 40 euro extra betalen, en krijgen uiteraard een nieuw roadbook. Let op: dit evenement op zaterdagavond is uitsluitend voorbehouden aan oldtimers van vóór 1987! De eerste rit, die op zaterdag of zondag moet worden afgelegd, bestaat uitsluitend uit asfaltwegen.

 

Ter herinnering: deelname aan de Legend Boucles Bastogne Balade kost 90 euro voor een auto van vóór 1987 en 110 euro voor een auto van na 1987, alles voor een bemanning van twee personen, zonder de optionele zaterdagavondlus. Bij de inschrijving wordt elke bemanning gevraagd aan te geven of zij de baan op zaterdag of zondag willen afleggen. Dus treuzel niet!

 

Ga naar de officiële website www.racspa.be, waar inschrijvingen kunnen worden gedaan.

 

Racspa