Racspa

 

De tweede Balade Legend Boucles Bastogne doet de Place McAuliffe aan! 

 

Het verhaal van de Balade Legend Boucles Bastogne is een verbazingwekkend verhaal. Het was een initiatief van de Royal Automobile Club de Spa, dat midden de coronacrisis het levenslicht zag, net nadat de Legend Boucles @ Bastogne 2021 om de ons bekende redenen werd geannuleerd. Het concept is om iedereen de kans te geven in de voetsporen te laten treden of beter gezegd rijden van de kampioenen die de geschiedenis van de klassieker hebben geschreven. Dat idee sprak Pierre Delettre en zijn troepen duidelijk aan en ze besloten het opnieuw te doen... met toevoeging van het feestelijke element dat vorig jaar ontbrak. Of u nu met een klassieker of een moderne wagen rijdt, het weekend van 28 en 29 mei is het moment om in het hart van de provincie Luxemburg te vertoeven!

 

Met nog meer dan twee maanden te gaan voor het evenement, hebben we al een honderdtal ingeschreven auto's”, vertelt Pierre Delettre. “Het klopt dat de kans die aan de fans van Legend Boucles wordt geboden om in de voetsporen van Neuville, Hirvonen, Meeke, Lefebvre en al de anderen te treden, heel wat mensen aanspreekt. Zoals we vorig jaar beloofd hadden, zal ook deze tweede editie van de Legend Boucles Bastogne een groot feest worden en de autoriteiten hebben ons verzekerd dat de deelnemers inderdaad langs de Place McAuliffe mogen passeren, het bekende centrum van de Legend Boucles! Wat de deelnemers aan de editie 2022 van ons beroemde evenement deze winter niet mochten, zullen de deelnemers aan de Balade wel mogen doen!

 

En als we zeggen dat we in de voetsporen treden van de deelnemers aan de Legend Boucles, dan blijft het niet bij woorden! “Het roadbook van deze tweede editie zal inderdaad heel erg lijken op het parcours van de eerste etappe van de recente Legend Boucles @ Bastogne 2022”, aldus Eric Chapa, verantwoordelijk voor het parcours. “Het is zelfs gepast om van een verbeterde route te spreken, aangezien de Balade mits wat aanpassingen de regelmatigheidsproeven van de vorige jaren ook zal aandoen. Een concept dat de spijker op de kop slaat, in die zin dat het de liefhebbers en iedereen die wil deelnemen, in staat stelt zich een precies idee te vormen van het evenement van de R.A.C. Spa. We wijzen er ook op dat dit parcours uitsluitend uit asfaltwegen zal bestaan, zonder enig onverhard karakter.

 

Als kers op de taart wordt er in de loop van de dag haltgehouden op prestigieuze locaties, die allemaal een link hebben met de Legend Boucles @ Bastogne. Binnenkort meer info... maar wees erbij!

 

Deze tweede Balade Legend Boucles Bastogne heeft nog een verrassing in petto want zaterdagavond kan er – facultatief - een lus gereden worden die identiek is aan het authentieke parcours van de Boucles de Spa van 1983. Deze editie, georganiseerd door Alphonse Delettre, vond in de streek van Bastogne plaats! Teams die aan deze lus wensen deel te nemen, die tussen 21u00 en middernacht is gepland, betalen 40 euro extra en krijgen dan uiteraard een nieuw roadbook. Let op: dit evenement op zaterdagavond is uitsluitend voorbehouden aan oldtimers van vóór 1987!

 

Ter herinnering, de deelname aan de Legend Boucles Bastogne kost 90 euro voor een wagen van vóór 1987 en 110 euro voor een wagen van na 1987, dit alles voor een ploeg van twee personen, zonder de optionele lus op zaterdagavond. Bij de inschrijving wordt elke bemanning gevraagd aan te geven of zij zaterdag of zondag willen rijden. Treuzel dus niet!

 

Surf nu zeker naar de officiële website www.racspa.be, waar kan ingeschreven worden. En vergeet niet dat het evenement voor iedereen toegankelijk is, want het roadbook is bereikbaar voor alle deelnemers, zolang iedereen zich amuseert...

 

Racspa