Racspa

 

Geldende gezondheidsmaatregelen van naderbij bekeken

 

Ook als het volgende Overlegcomité (Codeco) een overgang naar Code Geel voor ons land zou goedkeuren, dan nog blijven de Legend Boucles @ Bastogne 2022 gedurende het gehele weekend onder de vandaag geldende regels.

 

Dit komt erop neer dat het publiek aanwezig op de diverse RT’s de aanbeveling krijg om een masker te dragen als de sociale afstandsregels niet kunnen worden gerespecteerd. Anderzijds zal de controle van het Covid Safe Ticket (CST) nog steeds van toepassing zijn aan de verschillende officiële toegangen tot het parcours. Bij de drankstalletjes zal deze controle plaatsvinden indien er meer dan 100 mensen tegelijkertijd op dezelfde plaats aanwezig zijn. Staande consumpties en meeneemmaaltijden zijn toegestaan.

 

Het principe zal hetzelfde zijn op de overdekte markt van Bastogne, het epicentrum van het evenement dit jaar. Er is geen verplichting tot het dragen van een masker voor het publiek, maar er is wel een CST-controle bij de ingang.

 

Aanstaande vrijdag zou het Overlegcomité kunnen besluiten om over te gaan naar Code Geel, hetgeen het einde zou betekenen van de masker- en CST-plicht. Het is echter de datum waarop deze maatregelen officieel van kracht worden, die belangrijk is.

 

"Het is duidelijk dat we met de Legend Boucles @ Bastogne 2022 aan het einde zijn gekomen van deze voor iedereen moeilijke periode”, legt Pierre Delettre, organisator, uit. “De verleiding zal groot zijn om de regels die nog van kracht zijn te versoepelen en te negeren. Ik wil alleen de aandacht vestigen op het feit dat er het hele weekend controles zullen zijn. De voorbije vier maanden heeft de Royal Automobile Club de Spa als nooit tevoren gevochten om dit evenement te mogen en kunne organiseren. De start staat nu voor de deur, respecteer dus aub deze regels, zodat er, tussen nu en zondagavond, zich geen nieuwe administratieve obstakels opwerpen. Dank u voor uw medewerking... en moge dit u er niet van weerhouden een aangenaam weekend in de streek rond Bastogne te beleven!”

 

 

Racspa