Racspa

 

Het Racing Festival betekent de terugkeer van de R.A.C. Spa naar het Circuit van Francorchamps

 

Na de moeilijkheden met de kalender in het najaar van 2019, de annulering van de twee evenementen op circuit las gevolg van de gezondheidscrisis in 2020 en niet te vergeten de overstromingen die een vroegtijdig einde maakten aan de Spa Euro Race van afgelopen juni, is de Royal Automobile Club de Spa eindelijk terug op het Circuit van Spa-Francorchamps. Dit weekend van 16 en 17 oktober staat het Racing Festival op het programma, die typische en traditionele cocktail van diverse competities in de tweede seizoenshelft die de fans zal verheugen, ook omdat de toegang volledige gratis is... 


We zijn weer vertrokken! In het jaar van het honderdjarig bestaan van het circuit van Spa-Francorchamps kunnen Pierre Delettre en zijn team eindelijk terugkeren naar ‘hun’ circuit met het traditionele Racing Festival... "Zoals het eerste boek van de trilogie over het 100-jarig bestaan van het circuit perfect aantoont, is de R.A.C. Spa al vele decennia een belangrijke speler in Francorchamps", aldus Pierre Delettre. “En in zekere zin zijn de Spa Euro Race en het Racing Festival de waardige opvolgers van de Grand Prix der toerwagens uit vervlogen tijden! Onze meetings zijn er voor een mix van professionele rijders, ambitieuze gentlemen drivers en goede amateurs, in categorieën die sterk van elkaar verschillen. De filosofie van de begindagen is niet veranderd en we doen er alles aan om de traditie in ere te houden..."


De Royal Automobile Club de Spa zal opnieuw kunnen rekenen op meer dan trouwe partners, te beginnen met het bedrijf V-Max Management van Dick van Elk, dat in het hart van de Ardennen aanwezig zal zijn met al zijn reeksen, namelijk de Supercar, GT & Prototype Challenge (met een zekere Tom Boonen aan het stuur van de Norma van Deldiche Racing), de BMW M2 Cup, de Ford Fiesta Sprint Cup en de Mazda MX-5 Cup! Een stevig menu...  


In de Radical Series zien we misschien jonge talenten voor de enduranceraces, terwijl de Ferrari Club Racing Series het doet met Duitse en Britse deelnemers en zij delen de liefde voor de Cavalino Rampante! 458 en 488 Challenge en GT3, 430 Challenge, 348 Challenge, maar ook Barchetta en... F40, het succes van de serie is verzekerd! 


Het programma van dit Racing Festival 2021 wordt vervolledigd met een regelmatigheidsproef op circuit, die zal meetellen voor de Legend Boucles Series, die deelnemers van de beroemde Legend Boucles @ Bastogne zal samenbrengen op het 'mooiste circuit ter wereld’! Wie zich de betere toont, maakt kans op een gratis deelname aan de grote rally die de R.A.C. Spa begin februari organiseert.

 

Kortom, iedereen vindt zijn gading en er is de terugkeer naar waar het allemaal begon... Waarschuwing: de vrije toegang voor het publiek is verbonden aan de Covid Safe Ticket-wetgeving. 

 

Racspa