Racspa

 

Legend Boucles Series @ Racing Festival : freewheelende demo's staan ook op het programma

 

Terwijl de editie 2021 van het Racing Festival gekenmerkt zal worden door een regelmatigheidsevenement op het circuit dat zal meetellen voor de Legend Boucles Series, heeft de Royal Automobile Club de Spa ook beslist om dit atypische evenement open te stellen voor crews die van het 'mooiste circuit ter wereld' wensen te genieten zonder enige notie van competitie. Kort samengevat werd een categorie "Demo" in het leven geroepen, naast de categorieën "Legend", "Challenger" en "Classic", die elk het voorwerp zullen uitmaken van een afzonderlijk klassement, waarbij de verschillende winnaars zullen worden uitgenodigd op de Legend Boucles @ Bastogne 2022 op 5 en 6 februari aanstaande... 


Gezien het succes van de Demo die in het kader van het Racing Festival 2018 werd georganiseerd, verwachtten we een groot aantal deelnemers die in Bastenaken gezien waren of gezien konden worden", legt Pierre Delettre uit namens R.A.C. Spa. Wij houden regelmatig enquêtes bij onze trouwe concurrenten, en daarbij bleek de vraag naar een "Demo"-categorie, zonder klassement, sterker dan wij hadden gedacht. Bericht ontvangen! Ook bemanningen die de voorkeur geven aan deze oplossing zijn welkom, en zij zullen starten achter degenen die aan de wedstrijd zullen deelnemen. Zo is er op zondag 17 oktober tussen 13.25 en 14.40 uur voor elk wat wils...".


Opgelet echter: het specifieke reglement van het circuit van Spa-Francorchamps schrijft de aanwezigheid van een rolbeugel in gepaste vorm in de wagens voor, zelfs wanneer er geen tijdmeting plaatsvindt... tenzij anders bepaald door de RACB! Dit betekent dat, net als in Bastogne, de aanwezigheid van een rolbeugel niet verplicht is voor de auto's van de categorie "Classic", en alleen voor deze categorie. Anderzijds moeten chauffeurs en bijrijders een helm dragen.  


Het inschrijfgeld voor een auto en een bemanning in de categorie "Demo" is vastgesteld op 250 euro. Informatie en inschrijving: www.racspa.be.   
 

 

Racspa