Racspa

 

Legend Boucles Series @ Racing Festival: de inschrijvingen zijn open!

 

Het aftellen is begonnen… Op zaterdag 16 en zondag 17 oktober keert de Royal Automobile Club tijdens het Racing Festival terug naar het circuit van Spa-Francorchamps en dat laat toe om de donkere bladzijden van de laatste maanden om te draaien. Radical Series, Supercar Challenge, Fiesta Sprint Cup, Mazda MX-5 Cup en wedstrijden voor diverse Ferrari, het programma oogt mooi… en wordt vervolledigd door een manche van de Legend Boucles Series, ofwel een regelmatigheidsproef op circuit, voorbehouden aan oudere wagens, met name die van de Legend Boucles @ Bastogne! 

 

“Zelfs als de omstandigheden niet echt meevielen de laatste maanden, dan nog is het team van de R.A.C Spa vastbesloten om het concept ‘Legend Boucles’ op diverse manieren te vertalen”, legt Pierre Delettre uit. “De Rally Show van Mettet is om diverse redenen uitgesteld, maar de regelmatigheidsproef op circuit tijdens ‘ons’ Racing Festival is meer dan een vaststaand feit. Deze proef heeft op zondag tussen 13u25 en 14u40 plaats.” 

 

In de praktijk zullen de teams een eerste maal de piste op gaan om warm te rijden en vervolgens een referentiechrono neer te zetten. Die chrono moeten ze herhalen, tot op een tiende van een seconde, en dat in ieder van de drie sectoren van het circuit. Die oefening duurt maar liefst tien ronden. De verschillen in vergelijking met de referentietijd vertalen zich in straftijden, die op zich dan weer de basis vormen voor een einduitslag. De gemiddelden bepalen ook de categorieën, waarbij de ‘Legend’ het doen tussen 110 en 140 km/u, de ‘Challenger’ tussen 90 en 110 km/u en de ‘Classic’ tussen 60 en 90 km/u. Het technisch reglement is vergelijkbaar met dat van Bastogne, wat betekent dat de wagens uit de categorieën ‘Legend’ en ‘Challenger’ over een rolkooi moeten beschikken, in tegenstelling de ‘Classic’. Een ‘One Day Regularity Event’ licentie van de RACB kost 35 euro, wat maakt dat de proef bereikbaar is voor heel wat mogelijke deelnemers. De wagens vertrekken tijdens de competitie om de vijf seconden en dat wil zeggen dat er niet in peloton wordt geracet. 

 

De website van het Racing Festival https://rf2021.racspa.be/home is online, wat betekent dat de inschrijvingen voor deze regelmatigheidsproef ook open zijn. Klik eenvoudigweg op ‘Legend Boucles Series’, en dan inschrijvingen, om de deelname officieel te maken. Het technisch reglement en de praktische informatie zijn uiteraard ook beschikbaar. 

 

In 2018 was het Racing Festival al het decor voor een demonstratie van wagens uit de Legend Boucles @ Bastogne. Door een regelmatigheidsproef op poten te zetten op het mooiste circuit ter wereld biedt de Royal Automobile Club de Spa deze mensen de kans om ook van het honderd jaar oude circuit te genieten. De corijders tonen hun kunsten dan weer in een prestigieus en ongewoon kader. 

 

“We verbergen onze intenties niet: we willen van deze regelmatigheidsproef op circuit tijdens het Racing Festival een goede gewoonte maken”, weet Pierre Delettre. “De timing is ook perfect, want we beginnen volop met de voorbereiding op de Legend Boucles @ Bastogne!” En nu inschrijven maar!      

 

Racspa