Racspa

 

De R.A.C. Spa moet de Legend Boucles Rallyshow & Rallycross Mettet  annuleren

 

Sommige beslissingen zijn moeilijk om te nemen. Maar in deze woelige tijden moet de rede altijd de bovenhand halen. Nadat ze hemel en aarde bewogen om een zo interessant mogelijk programma te bieden op zondag 1 augustus, ziet de Royal Automobile Club van Spa zich nu verplicht om de organisatie van de 1ste Legend Boucles Rallyshow & Rallycross, die zou gehouden worden op de rallycross piste van het Circuit Jules Tacheny in Mettet, te annuleren. 


“Het zijn geen gemakkelijke tijden. Nadat de weersomstandigheden ons een slechte verrassing bezorgden die de afgelasting meebracht van het grootste deel van de Spa Euro Race, moeten we nu meer slecht nieuws brengen. We gaan dus uiteindelijk toch niet naar Mettet op zondag 1 augustus”, bevestigt Pierre Delettre in naam van de R.A.C. Spa. “We wisten dat de datum die door het management van het Circuit Jules Tacheny naar voren werd geschoven, gevaarlijk was. Op hetzelfde tijdstip was er immers de 24 Uur van Spa.

 

Toegegeven, het publiek van het circuit en dat van rally is niet noodzakelijk hetzelfde, hoewel, maar mediatiek was het ook moeilijk om de aandacht te trekken als je tegen zulke concurrentie met internationale status moet opboksen. Enkele weken geleden was er de bevestiging van de Boucles Chevrotines op deze zelfde datum, een regionale proef op een veertigtal kilometer van Mettet met heel wat teams die al veel te lang hadden stilgezeten, en dat boorde onze laatste hoop de grond in. We hebben ervoor gevochten tot op het einde, verstuurden honderden mails en pleegden tientallen telefoontjes maar het verdict staat er: het is onmogelijk om deze Rallyshow te organiseren en te hopen op een positieve financiële balans, want laten we een kat een kat noemen, in de huidige tijden moeten we dubbel zo voorzichtig zijn...”


Binnen de rangen van de R.A.C. Spa constateert men ook dat het (innoverende) concept van de  Legend Boucles Rallyshow & Rallycross in Mettet niet iedereen begeesterde. “Ondanks doorgedreven en gevarieerde communicatie werd het verloop van deze competitie niet door iedereen begrepen”, vervolgt Pierre Delettre. “We wijzen hier niemand met de vinger. Laten we eerder zeggen dat het tijdstip misschien slecht gekozen was om op dit moment te komen met een onuitgegeven concept in België. Door de meeting terug te brengen tot één dag compromitteerden we ook de kwaliteit van het veld aan demonstratieritten in de Rallycross. Het bleek moeilijk om eigenaars en piloten van internationaal allooi te motiveren om zoveel kilometers af te leggen om dan maar een paar keer op de piste te kunnen verschijnen. Tegenover het geheel van deze problemen en in overleg met mijn naaste medewerkers, hebben we dan besloten om het verstand te volgen. We gaan dit herbekijken en deze Legend Boucles Rallyshow & Rallycross zal weer te boven worden gehaald op een passende datum wanneer de omstandigheden minder problematisch zullen zijn.”


De Royal Automobile Club van Spa wil het Circuit Jules Tacheny in Mettet hartelijk bedanken voor het begrip dat ze toonden en voor de inspanningen die zij leverden opdat dit evenement zou kunnen doorgaan in de best mogelijke omstandigheden. Het spreekt vanzelf dat de deelnemers die zich al hadden ingeschreven in de komende dagen zullen worden terugbetaald en dat ze op de hoogte zullen worden gehouden van de verdere evolutie binnen het concept. 


De mensen achter de R.A.C. Spa richten nu al hun concentratie op het Racing Festival, dat geprogrammeerd staat op het Circuit van Spa-Francorchamps van 15 tot 17 oktober, en natuurlijk ook op hun orgelstuk: de Legend Boucles @ Bastogne, waarvan de data voor de editie 2022 binnenkort zullen worden bekend gemaakt. 

 

Racspa