Racspa

 

De 1ste editie van de Legend Boucles Rallyshow & Rallycross Mettet wordt teruggebracht tot één enkele dag op zondag 1 augustus 

 

In dit jaar waarin de autosportactiviteiten opnieuw worden opgepikt moet elke organisator alles behandelen met voorzichtigheid en moet hij dubbel vooruitziend zijn. Dat is niet anders voor de Royal Automobile Club van Spa, die heeft beslist de 1ste editie van de Legend Boucles Rallyshow & Rallycross Mettet te houden op één enkele dag, zondag 1 augustus, in plaats van de twee dagen die oorspronkelijk werden voorzien. 

 

“Het is duidelijk dat een nieuw evenement lanceren in 2021 een gedurfde onderneming is”, verduidelijkt Pierre Delettre. “De Legend Boucles Rallyshow & Rallycross Mettet zou voor het eerst werden gehouden vorig jaar, maar om de redenen die we kennen kon dat niet doorgaan. We hebben dan beslist het project door te zetten in 2021. We waren er ons zeer van bewust dat het verzetten van heel wat evenementen naar het tweede gedeelte van de kalender onze zaak niet zou vooruit helpen. Het is zo dat in datzelfde weekend ook de Boucles Chevrotines plaatsvinden, een proef op amper een veertigtal kilometers van Mettet. Voor de R.A.C. Spa maakt dat het werk er niet gemakkelijker op, want we moeten keer op keer opnieuw het concept uitleggen van de  Rallyshow. We moeten telkens weer verduidelijken dat de demonstratie-runs van de Rallycross Legends Show aan het publiek toelaten om de bolides in actie te zien die  geschiedenis schreven in deze discipline, terwijl andere wagens, de ‘Classic’, normaal gezien in de Regularity rijden en dat de moderne rallywagens gebruik maken van slots in de vorm van vrije sessies zonder enige vorm van competitie. Het is een onuitgegeven concept en zoals steeds in die gevallen moet je dubbel zo inventief zijn en twee keer zoveel inspanning leveren  om gedaan te krijgen dat iedereen begrijpt waar het om gaat.”

 

Door het evenement te beperken tot één enkele dag wil de R.A.C. Spa ook een intens en permanent spektakel bieden. De manches en de andere demonstraties zullen elkaar in hoog tempo opvolgen. “Of het nu gaat om de showproef, de ‘Duels’ of de demoritten, alles zal snel gebeuren”, vervolgt Pierre Delettre. “De fans die al een tijdje geen actie meer hebben gezien, zullen op hun wenken worden bediend want de bolides zullen elkaar zeer snel aflossen op de  Rallycross piste van het Circuit Jules Tacheny.”

 

Er zijn heel wat deelnemers die de organisatie hun bereidheid om aan deze 1ste Legend Boucles Rallyshow & Rallycross Mettet deel te nemen bevestigen. We herhalen nogmaals dat voor alle info en de inschrijvingen (zowel voor de Rallyshow, de Rallycross demo’s als de vrije ritten bij de  ‘Classic’ en de ‘moderne’) men terecht kan op de officiële site www.racspa.be, onder het tabblad Legend Boucles Rallyshow/Rallycross. 

 

Tot zeer binnenkort voor meer info en… we zien elkaar op zondag 1 augustus op het circuit van  Mettet!   

 

 

Racspa