Racspa

 

SPA EURO RACE / 04-05-06 juni 2021

 

Een stevige cocktail van sprint, uithouding… en show!

 

We moeten niet rond de pot draaien, het voorbije jaar is zeker niet makkelijk of aangenaam geweest voor de Royal Automobile Club de Spa. Ondertussen is de wereld stilaan weer op weg naar een meer normale gang van zaken, zoals aangetoond met de eerste, succesvolle Balade des Legend Boucles Bastogne, maar er blijven nog heel wat hindernissen te nemen. Echter de promotor en organisator met basis in Ensival, bij Verviers, laat ook nu de armen niet zakken. Resultaat: nu vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 juni maken we ons op voor een stevige editie van de Spa Euro Race! De editie 2020 diende uiteraard geannuleerd te worden, maar 2021 vindt, en niet in het minst op vraag van de verschillende promotoren, wel plaats!

 

Het is met een gevoel van opluchting dat we weer richting het Circuit van Spa-Francorchamps trekken”, aldus Pierre Delettre in naam van de R.A.C. Spa. “Niets is makkelijk vandaag de dag, maar we kunnen wel stellen dat in 2021 de activiteiten stap voor stap weer op gang worden getrokken, ook die van de gemotoriseerde sporten. Jammer genoeg laat de datum van de Spa Euro Race op de kalender ons nog niet toe om publiek te ontvangen, maar we gaan er vandaag vanuit dat dit de laatste maal is dat we achter gesloten deuren moeten rijden. We hebben er alles aan gedaan om wel fans te mogen verwelkomen, maar de evolutie van de gezondheidsmaatregelen was niet zo snel als de auto’s op de piste! Anderzijds mogen we nu al met een enige zekerheid stellen dat de Legend Boucles Rallyshow & Rallycross de Mettet, einde juli, en het Racing Festival, einde oktober, ook hier op het Circuit de Spa-Francorchamps, wel met publiek zullen plaatsvinden. Vanaf dan kunnen we uitkijken naar een grote comeback van de Legend Boucles @ Bastogne begin 2022. U ziet, ondanks de omstandigheden, vervelen we ons bij de R.A.C. Spa zeker niet!”

 

Het beste van de autosport in de Benelux… en meer van dat!

 

Sprint en uithouding, ze komen allebei aan bod tijdens de Spa Euro Race komend weekend. De Supercar Challenge, met ook de GT & Prototype Challenge, is een zeer, zeer trouwe partner en de Nederlandse organisatie is weer van de partij. We zien dan ook         diverse spectaculaire wagens, gaande van de Ligier LMP3 tot de Peugeot RCZ Cup, over diverse Norma, Wolf, Radical, Lamborghini Huracan GT3 en Super Trofeo, Porsche GT3 Cup, BMW M4 GT4, Hyundai i30 N TCR, Audi RS 3 LMS TCR enz. We noteren de aanwezigheid van een zekere Tom Boonen met een Norma M20 FC van Deldiche Racing, naast onder meer Thomas Piessens, Sam Dejonghe, Tim Joosen en Steve Vanbellingen. De Supercar Challenge en de GT & Prototype Challenge doet het tweemaal over 60 minuten en één ronde, waarbij ze de piste delen met de nieuwe VRM BMW M2 Cup waar ook enkele Belgen aan het werk zullen zijn, zoals Tom en Guido Werckx, Jamie Vandenbalck en Gregory Eyckmans.

 

Onder de noemer uithouding plaatsen we ook het Belcar Endurance Championship, met divisies voor prototypes, GT’s en toerwagens. De Norma M20FC gaan voor de algemene zege, maar ook de strijd tussen de diverse Porsche 992 GT3 Cup zal 180 minuten lang zeer boeiend om volgen zijn!

 

En dan show!

 

De rest van het programma biedt sprint of moeten we zeggen super sprint? De prestigieuze Lotus Cup Europe is weer van de partij met de diverse Evora GT4, Exige V6 Cup R, 2-Eleven, 340R, Elise Cup R, S3 en S2, en Thierry Verhiest zal de Belgische eer verdedigen in deze discipline tegen Bence Balogh, Tamas Vizin, David en Jason McInulty, Nikolaj Ipsen... Er staan twee races van 30 minuten op het menu.

 

Nog spektakel verwachten we in de wedstrijd waarin de Belgische en Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup enerzijds en de Mazda MX-5 Cup anderzijds het circuit zullen delen. In de cup van Ford zien we onder meer

Kenny Herremans, Nathan Vanspringel, Milan De Laet, Thomas De Backer, Philippe Huart en Polle Geusens en zij nemen het op tegen een horde Nederlanders. In de diverse Mazda zien we onder meer Werner Van Herck en Pieter Denys, die het tweemaal doen gedurende 35 minuten op zondag.

 

In de Legends Cars Cup zien we kleine bolides geïnspireerd door Amerikaanse wagens uit het verleden. Het is van oorsprong een Franse competitie, maar de Belgen vinden er hun plek, met onder meer David De Saeger, Mathieu Detry, Claude Watteyne en Maxime Lieutenant. Is er een Brabançonne mogelijk? De Legends Cars doen het in twee supersprints van 20 minuten en een korte uithouding van 40 minuten.     

 

Voor meer info, afspraak op de website www.racspa.be, of via FacebookTwitter en Instagram.

 

Racspa