Racspa

 

De eerste Balade des Legend Boucles Bastogne
kan rekenen op alleen maar positieve reacties!

De aanloop naar de eerste editie van de Balade des Legend Boucles Bastogne was geen walk in the park… De Royal Automobile Club de Spa is echter blijven zoeken naar een oplossing voor een evenement in lijn met de geldende maatregelen van de overheid in deze moeilijke tijden. De datum werd eerder dit jaar nog veranderd, maar dit weekend van zaterdag 8 en zondag 9 mei was perfect voor de eerste editie en die eerste editie verliep prima over de hele lijn! Niet minder dan 450 teams zakten naar de provincie Luxemburg af en alles verliep van een leien dakje…

“Sinds dit weekend is de stroom van positieve reacties niet meer gestopt”, lacht Pierre Delettre. “We hadden dan ook alles in het werk gesteld om alles perfect te laten verlopen en er is echt niets misgegaan. We hebben natuurlijk heel wat ervaring met grote en internationale evenementen en die aanpak hebben we ook voor deze grote toertocht behouden. We konden rekenen op de medewerking van 70 menen en zij droegen zeker bij tot het welslagen, in die mate dat er in mei 2022 een tweede editie op de kalender zal staan.” 

Met volle terrassen in Bastogne 

Dit weekend van de toertocht viel ook samen met de heropening van de terrassen en dus de activiteiten van de Horeca, iets wat in Bastogne altijd een troef is geweest. “Zaterdagavond waren alle terrassen volgelopen en het aantal truien van de Legend Boucles @ Bastogne dat we op die terrassen hebben gezien, was het levende bewijs dat veel van onze deelnemers ’s avonds ook nog verder wilden genieten”, aldus Pierre Delettre. “Een van de doelstellingen van de Balade des Legend Boucles Bastogne was net om de Horeca in de regio te helpen en dat opzet is geslaagd denk ik. Overigens, zij die opteerden voor de formule Lunch Packet hebben ons ook laten weten dat de kwaliteit op de afspraak was.”

Met een parcours van 330 kilometer, verdeeld over een ochtend en een namiddag, kregen de deelnemers een mooie opdracht, een opdracht die hen langs illustere plaatsen uit de Legend Boucles @ Bastogne bracht, zoals daar zijn: Les Herdiers d’Ardenne, Hardigny, Livarchamps, l’Offensive des Ardennes, Les Combes, Bertrix, Libramont en vele andere. De teams, met oudere en meer moderne wagens in perfecte harmonie, konden dus echt van de sfeer van het rally-evenement van de R.A.C. Spa proeven. “Het plateau van de wagens was echt eclectisch en kwalitatief”, aldus Pierre Delettre. “Het ging van de kleine Fiat 500 tot een Audi Sport Quattro met verder Alpine A110, Renault 5 Turbo, Austin-Healey en zelfs Buggy’s of een VW Combi! Iedereen was goed gezind en de deelnemers hebben alle regels heel goed opgevolgd, en iedereen heeft dus echt genoten.” 

Mooi volk op deze eerste editie

Er waren ook heel wat bekende figuren aanwezig, zoals de humorist Pierre Theunis en bij SEVEN RADIO, de mediapartner van het evenement, zagen we de bekende DJ en producent A.R.T., die eerder al op de affiche van Tommorowland stond en zijn collega ‘Routcha’, beide in een SUV DS 7.

Jean-Pierre ‘Vande’, de voormalige winnaar van de Legend Boucles, was er ook bij zoals beloofd. “Het is schitterend, met bovendien mooi weer en de terrassen die weer open zijn, wat de kers op de taart vormt voor dit evenement”, vertelde de voormalige Belgische kampioen rally. “We hebben heel wat proeven van de rally gereden en dat brengt altijd wel herinneringen terug boven, zeker uit edities dat het sneeuwde. Iedereen heeft zich ook perfect gedragen en ik heb heel wat oude vrienden teruggezien. Bravo aan Pierre en zijn team om zo’n evenement op poten te zetten, waarmee ze een versie voor het grote publiek van hun bekende Legend Boucles @ Bastogne in het leven hebben geroepen.” 

De editie 2022 wordt feestelijker!

Opgemerkt moet worden dat hoewel de politie, alomtegenwoordig op het parcours, tijdens het weekend enkele PV’s opstelde, geen enkele het voorwerp was van de deelnemers aan deze Balade des Legend Boucles Bastogne! “In de naam van R.A.C. Spa, moet ik echt iedereen bedanken en feliciteren” volgens nog Pierre Delettre. “Het gedrag van iedereen was voorbeeldig en we zullen nu, in volledig overleg met de autoriteiten en handelaars van Bastogne, werken aan een meer feestelijke 2de editie, die zal starten vanaf de Place McAuliffe, met entertainment en al de rest! Het is legitiem om te denken dat de Covid over een jaar zal zijn verdwenen, wat een mooie toekomst voorspelt voor dit evenement, dat nu al de perfecte aanvulling voor de des Legend Boucles @ Bastogne is!” 

De afspraak is dus al gemaakt!

 

Racspa