Racspa

 

De organisatie van de R.A.C. Spa is helemaal in orde met alle maatregelen op vlak van gezondheid, maar…
 
de provinciale autoriteiten stellen de Balade des Legend Boucles Bastogne uit naar mei

Op een goede maand van het grote weekend, terwijl de hele organisatie van de Balade des Legend Boucles Bastogne 2021 tot in de kleinste details was geregeld, is de Royal Automobile Club de Spa verplicht aan te kondigen dat het evenement dat de Legend Boucles @ Bastogne 2021 zou vervangen, is uitgesteld. Het zijn de Luxemburgse provinciale autoriteiten die deze beslissing hebben genomen. 

“De diensten van de Gouverneur van de provincie Luxemburg hebben ons woensdag op de hoogte gebracht dat ze geen groen licht geven voor de organisatie van de Balade des Legend Boucles Bastogne tijdens het weekend van 6 en 7 februari”, aldus Pierre Delettre in naam van de R.A.C. Spa. “Het veiligheidsprotocol dat wij voorzien hebben om de deelnemers te ontvangen, kreeg meer dan groen licht van de provinciale autoriteiten. Het is echter de verlenging van de huidige maatregelen tot en met 1 maart en de evolutie van de COVID-cijfers die maken dat we ons project niet in uitvoering kunnen brengen. We weten ondertussen ook dat geen enkele organisatie groen licht zal krijgen voor de lente van 2021.”  

Ondanks alle inspanningen die gedaan zijn om de fysieke afstand tussen de deelnemers te respecteren en onderlinge contacten te vermijden, wordt de Balade des Legend Boucles Bastogne 2021 dus met meerdere weken verdaagt, met name naar 8 en 9 mei. “We moeten het nieuws eerst verteren”, aldus Pierre Delettre. “Het spreekt voor zich dat de inschrijvingen blijven gelden, maar we zullen later communiceren over het hoe en het wat. Indien mensen verhinderd zijn, dan zullen de inschrijvingen terugbetaald worden.” 

We kunnen niets anders dan geduldig zijn en hopen dat deze gezondheidscrisis snel tot een einde komt. Onder meer het overleven van de evenementensector hangt er echt van af. 

De Royal Automobile Club de Spa neemt acte van de beslissing van de provincie en dat terwijl alles in het werk was gesteld om mensen met een passie een beetje plezier te bieden. 

Info: https://blbb.racspa.be

 

Racspa