Racspa

 

Legend Boucles @ Bastogne 2020
Een categorie ‘Demo’ op uitnodiging
Het is een traditie in de Legend Boucles @ Bastogne, en ook de editie 2020 respecteert ze: naast de deelnemers in de categorieën ‘Legend’, ‘Challenger’, ‘Classic 60’ en ‘Classic 50’, heeft het publiek ook recht op mooie rallywagens die mee de geschiedenis van de sport geschreven hebben in een afzonderlijke categorie. Zij doen dat in de categorie ‘Demo’. Zoals de naam het aangeeft, is er geen sprake van competitie in deze categorie, maar enkel van plezier en dat als kers op de taart van een prachtig evenement.
Zoals in het verleden, starten de wagens in Demo net voor de Legend, zowel zaterdag als zondag. Dat doen ze dit jaar met een 15-tal deelnemers. Dat wil concreet zeggen dat de organisatie deze mensen geselecteerd heeft uit de aanvragen, want dit jaar werkt de categorie op uitnodiging.  
Dat betekent dat de kwaliteit van de wagens zeer hoog zal zijn, met uiteraard de Audi Sport Quattro S1 van Marc Van Eecke en de Audi Quattro A2 RR van de Duitser John Thomas, maar ook de uitzonderlijke Audi 90 Quattro Gr.A van Luc Pauwels.
De Subaru Impreza, die kent u ook en de diverse wagens passeren in handen van Kenneth Poels, Philippe Latour, Maxime Fannoy en Julien Elleboudt. Hou vooral de look van de twee laatste in het oog, die kan opvallen…
We zien ook een Toyota Celica GT4 ‘look Carlos Sainz’ met Manu Eggermont, net als de Fransman Christian Klein in een Renault 5 Turbo in de kleuren van DIAC, zoals destijds in handen van François Chatriot.
Voeg daar nog de Ford Escort WRC van Lars Zander aan toe, de BMW M3 Gr.A van Marc Schipper, de Mazda 323 van Stefan Burkart (GTX) en Pascal Gérard (GT-R), en de bekende Renault Clio Williams Gr.A van Julien Marmifero, en u weet dat het publiek weer enkele mooie momenten uit de geschiedenis van de autosport zal herbeleven… Niet te missen!

 

 

Racspa