Racspa

 

De eerste polemen zijn gekend!

 

De zon deed zijn werk, met amper enkele wolkjes tijdens de eerste dag van de Spa Euro Race 2019, met op het programma een hele lijst vrije trainingen en enkele kwalificaties.  

 

De Radical Challenge Championship mochten als eerste de baan op, voor een korte sessie van amper 20 minuten en hier was het Jérôme De Sadeleer die met zijn SR3 RSX #5 de snelste was, met 0’’946 bonus op de #4 van Dominik Jackson. Jason Rishover, Brian Caudwell en Jac Constable maakten de top-5 voor de eerste race van 50 minuten volledig.

 

Het verging de Belg John Rasse niet goed in de Lotus Cup Europe, want de Exige V6 Cup R #142 bleef in de box tijdens de kwalificaties van de Lotus Cup en dat vanwege een defecte versnellingsbak. Mogelijk zien we onze landgenoot ook niet tijdens de eerste race op zaterdag. De Hongaar Bence Balogh was dan ook de snelste in zijn Lotus Evora GT4 met een voorsprong van 0’’392 op de identiek bolide van de Belg Pieter Verlinde, die in laatste instantie ingeschreven werd. De Exige V6 Cup R van de Fransman Xavier Georges en de Hongaar Tamas Vizin mogen op de tweede lijn starten. Oostendenaar Thierry Verhiest was in zijn Exige V6 Cup R achtste.

 

In de Supercar Challenge en de GT & Prototype Challenge waren er twee vrije sessies, met Marcello Marateotto als snelste in de Norma M30 LMP3 van het Luxemburgse DKR Engineering, dat afgelopen weekend de ‘Road To Le Mans’ won! Tweede werden de Luxemburgers Jean-Pierre Lequeux en Jean-Marc Ueberecken in hun Ginetta Nissan G57, terwijl Stienes Longin en Evan Meunie het goed deden in de Norma M20FC van Kraft Racing in de Division CN, met een derde tijd algemeen. Floris Dullaart (NL) was de snelste in de GT-klasse met zijn Porsche 991 GT3 Cup, terwijl Dennis De Borst en Stan van Oord (Cupra TCR) het in SuperSport 1 deden, Robin en Jerome Greenhalgh (Saker) in SuperSport 2, John Van der Voorst en Sandra Van der Sloot (Renault Clio 1.6 Turbo) in Sport.  

 

Al sterk in de Supercar Challenge, zo deed Floris Dullaart het ook prima in de ACNN, met de pole in zijn Porsche GT3 Cup #115, voor Jansen (Porsche GT3 Cup), Hoeffner (idem), Poell-Poell (idem) en Oosten-Teekens (idem). Arendsen (BMW GTR), was als zevende de eerste niet-Porsche rijder.

 

De jonge wolven van het Franse F4 deden de verschillen uitdrukken in duizendsten van een seconde, met de Franse leider in het kampioenschap Hadrien David op pole, voor (+0’’107) de Amerikaan Nicky Hays, die in de vrije trainingen de snelste was. De Zuid-Afrikaan Stuart White volgde voor de Fransman Victor Bernier (beste Junior), Jules Mettetal en Isack Hadjar, terwijl onze landgenoot Stein Van der Henst zevende werd, wat mooi is voor de drie races  dit weekend.

 

De Spa Euro Race gaat nu verder op zaterdag 22 juni, met onder meer ook de Belgen en Nederlanders van de Ford Fiesta Sprint Cup, de laatste chronoritten, en races van de Radical Challenge Championship (10u45 – 50’ & 14u40 – 20’), de Franse F4 (11u50 – 20’), de ACNN (13u20, 60’), de Lotus Cup Europe (15u20, 30’), en de Supercar Challenge - GT & Prototype Challenge (16u10, 60’ + 1 ronde). Op het Circuit van Spa-Francorchamps zal u zich niet vervelen en vooral, het is gratis!

 

Meer info? www.racspa.be , FacebookTwitter en Instagram.

 

Rechtenvrije foto’s: Letihon.be

 

     

 

Racspa