Racspa

 

SPA EURO RACE / 21-22-23 juni 2019

Het onvermijdelijke lappendeken aan het begin van de zomer

Het aftellen is begonnen voor de Royal Automobile Club van Spa, want de traditionele meeting van het begin van de zomer, de Spa Euro Race, heeft er plaats op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni op het circuit van Spa-Francorchamps. Zoals een goede gewoonte het wil, een gewoonte die al dateert uit… 1990, of 30 jaar organisatie, wordt het een meer dan gevarieerd menu dat de fans mogen verwachten gedurende drie dagen.

“De Spa Euro Race heeft zijn sterkte al sedert lange tijd bewezen”, legt organisator Pierre Delettre uit. “Binnen de R.A.C. Spa wordt alles in het werk gesteld om alle soorten van rijders, of het nu pro’s, semi-pro’s, jonge honden of amateurs zijn, op hun beurt te laten profiteren van dit circuit dat nog altijd doet dromen. En het is niet zonder trots dat we binnen de geschiedenis van de Spa Euro Race op de startgrid kampioenen zagen als Pedro Lamy, Jos Verstappen, Rubens Barrichello, Pierre Gasly, Charles Leclerc, Esteban Ocon, Lando Norris, Nyck de Vries, Alexander Albon en vele anderen! Dat zegt wat over het prestige van onze meeting, ook al is het nu duidelijk dat de handen voortaan in elkaar moeten geslagen worden om zo’n  uitgebreid programma aan wedstrijden samen te stellen…”

Deze traditie in het onthullen van jong talent zal dit jaar nogmaals aan de orde zijn met drie manches van het Franse kampioenschap F4 en twee gemeenschappelijke races van de Belgische en Nederlandse deelnemers aan de Ford Fiesta Sprint Cup. En wie weet zullen we binnen enkele jaren op de internationale scene praten over deze winnaars?

De Spa Euro Race, dat is ook een hoogtepunt voor spectaculaire competities die prototype wagens mengen met GT’s en toerwagens. De Supercar Challenge en de GT & Prototype Challenge, georganiseerd door de ploeg van V-Max rondom Dick van Elk, zijn hiervan de beste voorbeelden. En de Lotus Cup Europe, deze prestigieuze cup die de onvoorwaardelijke aanhangers verzamelt van het merk gesticht door een zekere    Colin Chapman, geniet elk jaar van zijn passage langs de Belgische Ardennen, waar de weersomstandigheden altijd onvoorspelbaar zijn… Het is een verhaal dat ook opgaat voor het Radical Challenge Championship, waarin de liefhebbers van prototype wagens hun hart kunnen ophalen en dat het pad effent naar de hogere categorieën binnen het wereldje van de endurance wedstrijden.

“De R.A.C. Spa maakt er ook een erezaak van om een plaatsje vrij te houden voor de amateurcompetities”, vervolgt Pierre Delettre. “Dit jaar zal dat opnieuw het geval zijn met de Autosport Competitie Noord Nederland, of ACNN, waarvan het goedgevulde deelnemersveld zal bestaan uit rijders die gedurende het gehele weekend de glimlach van oor tot oor zullen hebben. De affiche delen met competities van hoog niveau blijft een voorrecht dat we graag verlenen aan hen die erom vragen.”

Kortom, het is een lappendeken van verschillende series met afwisselend sprints en uithoudingsraces dat de Spa Euro Race aanbiedt aan zijn fans op 21, 22 en 23 juin. Een echte zomercocktail, een gemotoriseerd aperitief op enkele dagen voor het aanbreken van de vakantieperiode…   

Meer inlichtingen vindt u op de site www.racspa.be, evenals op de sociale netwerken                 Facebook, Twitter en Instagram.

 

 

Racspa