Racspa

 

 

Legend Boucles @ Bastogne – Herock Spa Rally

De rollen omgekeerd…


De families Jupsin en Delettre zullen uiteraard aanwezig zijn op beide evenementen : als organisatoren uiteraard, maar ook als piloten... Laat ons toe dit even uit te leggen.

De Legend Boucles @ Bastogne en de Herock Spa Rally zijn dé twee grote Belgische autosport evenementen aan het begin van het nieuwe seizoen. Pierre en Pierre-Louis Delettre zijn de organisatoren van de intussen reeds mythische Legend Boucles @ Bastogne. Op slechts enkele dagen voor de wedstrijd is er zeer goed nieuws : het deelnameveld is volzet, met gerenommeerde piloten, een uitgelezen parcours en "winters" weer als we de voorspellingen mogen geloven. Christian en Florian Jupsin zijn intussen volop bezig met de voorbereiding van de Herock Spa Rally (16-17 maart), een idee dat zijn oorsprong vond in de legendarische Boucles de Spa. De tweede manche van het Belgisch kampioenschap rally, dat aangevuld wordt met een criterium (op zondag) en de Spa Classics VHRS (op zaterdag). Deze wedstrijd belooft al even spannend te worden, met een herhaald parcours en deelnemers van niveau.

Mochten er zijn die denken dat tussen de beide evenementen een grote rivaliteit heerst, die hebben het bij het foute eind, de Delettres en de Jupsins zetten hun goede verstandhouding extra in de verf dankzij één van de vele briljante ideeën die regelmatig uit deze hoofden ontspruiten...
-"Florian Jupsin, die in Bastogne wou rijden, lanceerde het idee om onze rollen te wisselen tijdens onze respectievelijke wedstrijden, lacht Pierre Delettre. Het was tijdens een vergadering onder organisatoren ; ik vond dat zeer origineel, grappig en tegelijk interessant. En ik heb de uitdaging aangenomen !"

Tijdens de Legend Boucles @ Bastogne, zal Florian Jupsin, die zich al eerder deed opmerken in deze wedstrijd, met een Ford Escort MKI Gr.4 in de kleuren van de Spa Rally deelnemen, vergezeld door zijn zus Carolane, die ook mee in de organisatie van DG Sport zit. En Christian Jupsin haalt ook zijn overall uit de kast - iet of wat stoffig intussen - en zal achter het stuur van de Opel Corsa GSI van Bruno Blaise plaatsnemen, samen mijn zijn nieuwe vennoot Yves Grosjean. De wagen zal de kleuren van de Tour de Belgique dragen, een andere wedstrijd die door DG Sport wordt georganiseerd.
-"Ik dacht niet dat ik nog aan het stuur van een rallywagen zou belanden, zegt Christian, maar het idee was zo goed dat ik er niet lang moest over nadenken. Ik hoop dat ik nog snelle reflexen heb... maar dat is zoals fietsen, dat komt wel terug van zodra ik in de Opel Corsa A zit, die ik toch wel goed ken..."

De familie Delettre zal van haar kant het tegenovergestelde beleven door ... voor een eerste keer zelf deel te nemen aan een rally. Pierre-Louis zal bijgestaan worden door zijn vriend Pierre Wyzen, die actief is in de RAC Spa, en zal in de Spa Rally Classic (VHRS) deelnemen met een originele Autobianchi A112. Pierre Delettre zal ook deelnemen aan de Spa Rally Classic met een VW Golf GTI II samen met de zeer ervaren Eric Chapa, verantwoordelijke van het parcours van Bastogne. Beide wagens zullen uiteraard de kleuren van de Legend Boucles @ Bastogne dragen...

Dit sympathieke initiatief zal beide partijen toelaten om de andere kant eens te ervaren. Ze zullen de verschillende aspecten van de wedstrijd ondervinden van de kant van deelnemers, wat zeer nuttig kan zijn voor de toekomst... en ze kunnen ook meteen de geruchten van de zogezegde concurrentie en slechte verstandhouding tussen de RAC Spa en DG Sport de kop indrukken. Passie, als u het ons vraagt !

 

 

Racspa