Racspa

 

Het aantal wagens zal beperkt worden tot 160 in ‘Legend/Challenger’ en 160 in ‘Classic’

36 dagen en al meer dan 200 inschrijvingen!

De twijfel is weg… de editie 2019 van de Legend Boucles @ Bastogne, voorzien op 1, 2 en 3 februari, kondigt zich schitterend aan. Sinds 1 november zijn de inschrijvingen open en ondertussen dienden zich al meer dan… 200 deelnemers aan. En dan laten de sterren van de categorie ‘Legend’ op zich wachten, maar dat is ook een traditie.
“We doen stevig beter in vergelijking met dezelfde datum in 2018”, weet Pierre Delettre, de organisator. “Alle categorieën doen het overigens beter, waarbij ‘Legend’ en ‘Challenger’ het sinds 2010 nog nooit zo goed hebben gedaan, dat was toen een recordjaar, en in ‘Classic’, deden we maar tweemaal beter. We willen niet te vroeg victorie kraaien, maar de voortekenen zijn goed. Dan stellen we bovendien ook nog vast dat de toppers en een aantal regionale teams nog op de afspraak ontbreken. Opvallend is dat we de grootste vooruitgang zien in de categorie ‘Legend’! Het is alsof de deelnemers het principe van de ‘Target Time’ nu goed en wel begrepen hebben.”
Wie zich nog niet heeft ingeschreven, dient zich er wel van te vergewissen dat de organisatoren van de Legend Boucles @ Bastogne 2019 beslist hebben om het aantal deelnemers in de categorieën ‘Legend’ en ‘Challenger’ samen tot 160 te beperken en tot 160 in ‘Classic’. “Dat wil zeggen dat er nog goed zeventig plaatsen in ‘Legend + Challenger’ overblijven en een goede vijftig in ‘Classic’ ”,  gaat Pierre Delettre verder. “Echt nijpend wordt het nog niet, maar aarzelen moet je nu ook niet doen.” De goede verstaander…
Tevredenheid was er ook over de samenwerking met de Rallye Köln-Ahrweiler, want de teams die in 2018 de tweede (Küke-Carl / Porsche 911), de derde (Schleimel-Wenzel / Vauxhall Astra) en de vijfde (Rumpfkeil-Berg / Mercedes 190 2.3 16S) plaats behaalden, zijn ook in Bastenaken van de partij en het is ook hier nog niet ten einde.
Wie zich echter in de categorie ‘Legend’ wil inschrijven met een homologatie van de FIA of een nationaal Historisch Technisch Paspoort (PTH) voorleggen of een formulier invullen via de volgende links:
   http://www.racspa.be/2019/lb2019/images/LBB2019/Inscriptions%20LBB%20Legend/RACB%20Superlegend%20Passeport%20boucles%20FR-NL.pdf (FR & NL)
http://www.racspa.be/2019/lb2019/images/LBB2019/Inscriptions%20LBB%20Legend/RACB%20Superlegend%20Passeport%20boucles%20GB.pdf (ENG)

De klasse ‘Super Legend’ (met coëfficiënt 1,4) is er dan weer voor die auto’s uit de categorie ‘Legend’ die niet gehomologeerd zijn. Tot snel voor meer info… (einde)

 

Racspa