Racspa

 

Twee weken, 100 inschrijvingen!

 

Dat is pas een sterke start! De inschrijvingen gingen op 1 november open en meteen was de editie 2019 van de Legend Boucles @ Bastogne 2019 een stevig succes. De kaap van de 100 inschrijvingen is al gerond. “Het gaat stevig, want vorig jaar hadden we een maand nodig om de eerste 100 deelnemers op de lijst te krijgen”, klinkt het positief bij organisator Pierre Delettre. “Nu moeten we hopen dat deze trend zich verderzet de komende weken, want te vroeg juichen, lijkt me niet verstandig. We hebben onze communicatie gemoderniseerd en dat heeft meteen zijn effect gehad op de deelnemers die niet meer wachten tot het einde van de inschrijvingen om zich aan te melden.

Als we de lijst van naderbij bekijken, dan zien we dat de ‘Classic’ (60 km/u gemiddeld) meer dan 60% van de effectieven uitmaken. “We gaan echt naar twee groepen, met de ‘Classic’ enerzijds en de ‘Legend’ en ‘Challenger’ anderzijds en dat in een gezonde verhouding”, gaat Pierre Delettre verder. “Zo hebben we ook al goed 20 deelnemers in ‘Challenger’ (80 km/u gemiddeld), terwijl er bij de première van de categorie afgelopen jaar, 30 wagens aan de start stonden. De deelnemers hebben de boodschap begrepen, want deze categorie ‘Challenger’ is een perfect antwoord op de sportieve ambities van heel wat teams…”

Vermelden we voor de volledigheid dat de… Citroën 2CV van de trouwe deelnemers Patrick Maréchal en Dominique Beaujean, in ‘Classic’, de eersten waren om zich in te schrijven en dat op 1 november om 0u13! Gemotiveerde mannen!

De R.A.C. Spa is nu druk doende om de grote afspraak voor te bereiden, maar Pierre Delettre en zijn team wensen ook de voormalige winnaars van de Legend Boucles @ Bastogne, Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul het allerbeste te wensen met hun titelstrijd in Australië. We duimen voor onze rallymannen in zwart-geel-rood! Go, TNNG, Go! 

 

Racspa