Racspa

 

                          SPA EURO RACE / 01, 02 & 03 juin 2018

 

                   Leclerc, Rasse en de regen als vedette!

 

Iedereen zal zich de eerste dag van de Spa Euro Race 2018 nog lang heugen! De Royal Automobile Club de Spa dankt zijn naam aan de waterstad en dat water was behoorlijk op de afspraak! Resultaat: de tunnel van Ster stond onder water en een deel van de paddock endurance diende uit veiligheid geëvacueerd te worden. De sessies vonden we normaal plaats en dat ondanks het zeer natte weer. Op enkele kleine incidenten na, verliep het allemaal zonder verdere zorgen. De R.A.C. Spa bewees eens te meer de zaken onder controle te hebben …

 

De vrije trainingen openden de dag en vervolgens waren het de jonge wolven van de Formule 4 France die aan de kwalificaties mochten beginnen. De Monegask Arthur Leclerc, de jongere broer van de F1 Alfa Romeo Sauber-rijder Charles Leclerc, zette een schitterende pole neer en dat in zeer natte omstandigheden. Hij was 0’’309 sneller dan de Braziliaan Caio Collet. De Belgen hadden het niet onder de markt, met Ulysse De Pauw als vijfde, Ugo de Wilde 10de, Esteban Muth 11de, O’Neill Muth 12de en Baptiste Moulin 14de. De hierarchie bepaalt de startorde van de eerste race, met start zaterdag om 12u15 voor een race ban 20 minuten en één ronde.

 

De Hongaar  Bence Balogh (Evora GT4) en de Belg John Rasse (Exige Cup V6) gingen hun eerste gevecht aan tijdens de kwalificaties van de Lotus Cup Europe, met een indrukwekkende chrono voor Rasse, die 2’’276 sneller was dan Balogh! Thierry Verhiest (Exige Cup V6) werd knap vierde wat ons het beste laat verhopen voor de races!

 

De Porsche 997 GT3 Cup domineerden de sessie voor de Nederlandse ACNN, met de #980 van Poell-Poell voor identieke bolides van Albert en Van Wijngaarden. De eerste niet-Porsche is de BMW van Bijzitter-Van Oosten, ook meteen goed voor de pole in de categorie DTC en zij starten van op de tweede rij.

 

In de Peugeot 308 Racing Cup volgt de eerste kwalificatie om 10u20, maar vandaag waren er al twee vrije sessies. De Belg Fred Caprasse was de snelste ‘s morgens (2’55’’254), terwijl de Fransman Julien Briché (2’55’’220) dat in de namiddag deed. De wedstrijden beloven dus spannend te worden…

 

De bolides van de Britse GT Cup & LMP3 Cup reden een vrije sessie van 60 minuten, met de Norma M30 LMP3 van Bradley Smith en Duncan Williams vooraan en in Grand Tourisme was het de Ferrari 488 Challenge van Pantelis Christoforou en Fulvio Mussi die als eerste aantikte.

 

In de Belcar Endurance Championship was er een vrije sessie van 30 minuten op het einde van de dag. De Proto’s van de categorie Belcar 2 waren aan het feest met de Norma #111 van Cock-Joosen-Piessens nipt voor de Norma #10 van Vauterin. De Norma #1 van Bouillon-Van Laere-Goossens en de Norma #2 van Magnus-Thiers-Van Hooydonk volgden. In Belcar 1, de categorie van de GT’s was het de Porsche 991 GT3 Cup #191 van de Nederlanders Heezen-Menten die de beste chrono neerzette voor de Porsche #991 van Bouvy-Tourneur, de MARC BMW V8 #7 van Qvick-Van Rompuy en de andere Porsche Cup van Kumpen-Boonen-Longin, Stevens-Wauters-Wauters en Paque-Paisse-Meurens. In Belcar 3 was de snelste ronde voor de Porsche Cayman GT4 PG Motorsport van Longin (Stienes)-Battryn, in Belcar 4 zagen we de BMW 120d Heli Racing van Van Den Hove-Bradt en in Belcar 5 de BMW 325i QSR Racingschool van Uylenbroeck-Janssens-De Breucker vooraan. 

 

Zaterdag zijn er niet minder dan zes races. Inkomtickets kan u downloaden op  

http://www.racspa.be/2018/ser2018/DOCS/SER%202018/SITE/invitation-ser18%20racs.pdf

 

Meer info op de  site www.racspa.be , en FacebookTwitter en Instagram.

 

Racspa