Racspa

 

SPA EURO RACE / 01, 02 & 03 juni 2018

 

De Royal Automobile Club de Spa klaar voor een topnummer tijdens de zomer

 

Het is een onmisbare afspraak in het begin van de zomer op het circuit van Spa-Francorchamps! De eerste afspraak ook van het circuitseizoen van de Royal Automobile Club de Spa: de Spa Euro Race. Het is een topaffiche met binnen en buitenlandse competities, de een al spectaculairder dan de andere.

 

De jaargang 2018 zal niet onopgemerkt voorbij gaan, want heel wat sterke competities staan op de affiche van de meeting. De Peugeot 308 Racing Cup, de F4 France, de Lotus Cup Europe, de GT Cup & LMP3 Cup, de ACNN en het Belcar Endurance Championship beloven heel wat plezier voor de racefans, met bovendien een volledig gratis toegang voor de toeschouwers op het mooiste circuit van de wereld!

 

Peugeot Sport organiseert de 308 Racing Cup en met een Belg vooraan, Fred Caprasse, recent nog op het podium van de Legend Boucles Bastogne 2018 (nog een evenement van de RAC Spa), die het podium viseert, is het zeker de moeite voor de Belgische fans ! Andere landgenoten kunnen zich zeker nog aandienen.

 

Net als vorig jaar zien we ook de GT en de Prototypes van de GT Cup & LMP3 Cup, een Britse competitie, die een behoorlijk succes kent. En God weet dat de Britten enorm van onze omloop Francorchamps houden…

 

Wat betreft de eenzitters, zien we heel wat jonge Belgen in de Formule 4 France die op eigen bodem zullen willen schitteren. Ugo de Wilde heeft al een seizoen ervaring, maar Ulysse De Pauw (in de kleuren van het RACB National Team), Esteban en O’Neill Muth en Baptiste Moulin, zullen ook zeker willen scoren!

 

En dan is er de ACNN uit Nederland en exclusief aan amateurrijders voorbehouden. Ook zij zullen maar al te graag op het tarmac van Spa gaan racen en dat tijdens twee races van 60 minuten.

 

Ook zeer spectaculair is de Lotus Cup Europe die heel wat Belgen vooraan zal tellen: John Rasse pakte de titel in 2017 en Thierry Verhiest blinkt er ook vaak uit. Exige, Elise, 2-Eleven, 340R… de startgrid is een spektakel en de races worden op het scherp van de snee betwist.

 

Rest er ons het Belcar Endurance Championship, de competitie die in Zolder het levenslicht zag en die tijdens de Spa Euro Race een van zijn twee weekends in de Ardennen afwerkt. Prototypes, GT’s en toerwagens zullen elkaar 3 uur lang bekampen. En zullen de Prototypes CN beste GT’s zomaar verslaan? Niet zeker…  

 

Meer informatie vindt u de site www.racspa.be, of via FacebookTwitter en Instagram.

             

De afspraak staat vast!

 

Racspa