Racspa

 

Legend Boucles en stad Bastogne verlengen hun samenwerking voor 5 jaar

 

Never change a winning team, stelt men vaak. Daarom krijgt de samenwerking tussen de organisatoren van de Legend Boucles en de stad Bastogne dan ook een logisch vervolg van vijf jaar. Die samenwerking ontstond in 2015. 

 

“De kalender van Bastogne staat bol van de evenementen met een internationale uitstraling, waaronder uiteraard de herdenkingen van de Slag om de Ardennen”, weet Benoît Lutgen. De Burgemeester is duidelijk te spreken over de grote mate van professionalisme en dynamisme van Pierre Delettre en zijn team. “Bastogne is een stad met een rijke sportieve traditie, denk maar aan de wielerklassiekers Liège-Bastogne-Liège en de Waalse Pijl. In 2014, na 30 jaar afwezigheid, zijn de Boucles de Spa naar Bastogne teruggekeerd, en dat tot grote vreugde van de fans van gemotoriseerde sporten. Na een samenwerking die ondertussen al vier jaar oud is, heeft Bastogne vandaag het genoegen om de Legend Boucles weer te mogen ontvangen.  We zijn gelukkig en fier dat de organisatoren van deze legendarische rally er voor opteren om de samenwerking met onze gemeente verder te zetten. Ik ben er van overtuigd dat de verwachtingen opnieuw zullen ingelost worden.” 

 

Ook organisator Pierre Delettre deelt die positieve benadering: “Onze verhuis werd een groot succes. We hebben in Bastogne de ideale gastvrijheid gevonden en het stadsbestuur is zeer coöperatief. Hier zijn geen problemen, maar oplossingen. We voelen ons welkom en iedereen heeft zin in het feest. De meeste deelnemers zijn ons trouw gebleven, net als het publiek en we bieden hen een prachtig nieuw terrein in een van de mooiste streken van ons land. Dat noemen we dan een gelukkig huwelijk. We hopen dan ook op een lange samenwerking en bedanken Benoît Lutgen en zijn team van harte.”

 

De ondertekening van het nieuwe contract voor een duur van vijf jaar gebeurde in aanwezigheid van twee bekende voormalige winnaars en deelnemers aan de editie 2018, Thierry Neuville en Bruno Thiry, de perfecte rally-ambassadeurs van de Legend Boucles, zelfs al rijden ze niet in het algemene klassement.

 

“Regelmaat, snelheid en gezelligheid, de Legend Boucles bieden het naar goede gewoonte allemaal”, weet nog Benoît Lutgen. “Het nieuwe parcours in onze omgeving zal eens te meer verrassen en zal een succes zijn voor de lokale fans en de liefhebbers die van veel verder komen. In 2018 zijn de Legend Boucles in Bastogne een bijzondere toeristische attractie, met belangrijke inkomsten voor de handelaars, het toerisme en de lokale economie. Ze zijn voor heel wat mensen ook de gelegenheid om onze streek, onze geschiedenis en ons patrimonium te ontdekken en te herontdekken.”

 

De Legend en Bastogne, dat zijn twee handen op één buik!

 

 

Racspa