Racspa

 

De “place McAuliffe” gaat vintage, in de kleuren van Gulf!

 

Bij elke nieuwe editie van de Legend Boucles in Bastogne slaat niet alleen de magie van de wedstrijd aan, maar wordt het vintage concept steeds verder doorgedreven. Het succes van de jaargang 2018 is dan al wel verzekerd met 300 officieel ingeschreven wagens, maar de organisator, de Royal Automobile Club van Spa, besliste dat het altijd nog wat beter kan en verzorgde eenvoudigweg…de versiering van het McAuliffe-plein!

 

Begin februari zal er moeilijk naast de indrukwekkende centrale tent van 600 vierkante meter kunnen gekeken worden, want die zal hulde brengen aan de meest iconische petroleumleverancier uit de autosport: Gulf! Op de flanken van de tent zal er, naast het beroemde logo in oranje en blauw, de afbeelding staan van Steve McQueen, die een legende werd door de cultfilm ‘Le Mans’.

 

Deze krachttoer kon Pierre Delettre realiseren door de hechte samenwerking met een echte gepassioneerde fan. “Vorig jaar decoreerde ik het Gulf benzinestation in Martelange, waarvan ik de eigenaar ben. Ik gebruikte ook de vintage Gulf kleuren, kwestie van op mijn manier de 50ste verjaardag te vieren van de nominatie van Steve McQueen bij de Oscars”, legt Philippe Van den Abbeel uit. “Ik had de toelating gevraagd om het heldere blauw te gebruiken van dat tijdperk, en dat werd toegestaan door Gulf Luxemburg, Engeland en de USA! Het idee was dermate goed dat Gulf nu toelaat dat er één station per Europees land deze vintage look mag toepassen. Toen ik Pierre Delettre tegenkwam, ontmoette ik een andere gepassioneerde fan en al gauw hadden we begrepen dat het oldtimer evenement, dat de Legend Boucles te Bastogne toch zijn, zich perfect leende voor een gelijkaardige operatie…”

 

Het idee van een Gulf tent was dus geboren, en het wordt een ontegensprekelijk pluspunt voor deze Legend Boucles 2018. “Het is een echt kwaliteitsproduct, en dat is wat me van in het begin beviel”, vervolgt Philippe Van den Abbeele. “Het sluit aan bij de waarden en het imago van een premium merk. Buiten de aankleding van de tent, zal Gulf ook aanwezig zijn met een Citroën Type H, die zal dienen als verkooppunt van de programma’s, terwijl de hostessen in Gulf kledij 10.000 stickers zullen uitdelen, vintage cadeaus, herbruikbare tassen enz… Heel mijn team zal aanwezig zijn gedurende het hele weekend, want wij hebben beslist om ook een feestelijk evenement te organiseren in het kader van de Legend Boucles.”

 

Geen enkele liefhebber en gepassioneerde van oude wagens zal het tegendeel durven beweren: de afgelopen jaren werd het vintage imago van Gulf steeds meer synoniem van passie. Het merk wil duidelijk meeliften op deze trend en het partnership met de Legend Boucles in Bastogne 2018 slaat onmiskenbaar deze richting in. Het is dus onder het toeziende oog van Steve McQueen dat deelnemers en toeschouwers door het hart van Bastogne zullen defileren…

 

 

Racspa