Racspa

 

Op iets meer dan 100 dagen voor de editie van de Legende Boucles van 2, 3 en 4 februari 2018, is er nu woensdag al de persconferentie, in de Abdij van Saint Hubert, één van de belangrijke gemeenten voor deze vierde uitgave in en om Bastogne.

 

De orde van de dag van deze persmeeting, staat in het teken van de veranderingen aan deze winterklassieker. Zelfs al organiseren we de mooiste historische proef van het seizoen, dan nog wil de RAC Spa op regelmatige basis in vraag stellen, om zo rekening te houden met de opmerkingen van de deelnemers.

 

Naast de vroegere datum, het eerste weekend van februari, zijn er vandaag nog drie grote nieuwigheden bekend gemaakt.

 

Zo is er de creatie van een categorie tussen de Legend (zonder tijd) en Classic (60 km/u) met de naam Challenger en een gemiddelde van 80 km/u. Daarnaast worden de coëfficiënten herzien, in functie van de homologatiedatum van de voertuigen. Met het oog op het sportieve evenwicht, en om de oudere wagens niet te veel voordeel te geven, en om discussies omtrent bouwjaar en homologatie uit te sluiten, heeft het comité der wijzen volgende indeling vastgelegd:

 

-Voor de wagens van leeftijdscategorie 1 gehomologeerd voor 31 december 1961: 0,95

- Voor de wagens van leeftijdscategorie 4 gehomologeerd tussen 1 december 1982 en 21 december 1986: 1,05

- Voor vierwielaangedreven wagens met meer dan 2000cc motorinhoud: een bijkomende correctie van 1,1

- Voor vierwielaangedreven wagens met minder dan 2000cc motorinhoud: geen correctie.

-  Voor de wagens van leeftijdscategorie 2 en 3 gehomologeerd tussen 1 januari 1962 en 31 december 1981: geen bijkomende correctie.

 

Deze ingreep zou de berekeningen moeten vereenvoudigen.

 

Het parcours blijft uiteraard geheim en de verkenningen mogen enkel op vrijdag voor de proef, en dan nog enkel voor de proeven buiten de wouden van de eerste dag. Maar toch is er ook al nieuws over het parcours.

 

“De streek is zo uitgestrekt en de vraag zo groot, dat we ons kunnen veroorloven op een aantal gemeenten maar één jaar op twee aan te doen”, legt organisator Pierre Delettre uit. “In 2018 doen we vier nieuwe gemeenten aan. Zaterdag zijn er 6 RT’s die we tweemaal rijden, voor een totale afstand van 106 km, terwijl er zondag zeven proeven zijn voor 104 km tegen de chrono met een nieuwe proef van 35 kilometer. Het zal er weer stevig aan toe gaan.”

 

De inschrijvingen gaan open op zondag 15 oktober om middernacht via de site www.racspa.be

 

Racspa