Racspa

 

 

Mirwart, Mirwart ben ik de mooiste van het land?

De proef die vorig jaar luisterde naar de naam Macrale, toen de laatste op zaterdag, wordt dit jaar de eerste en verandert bovendien van naam.

Geen rondrijden meer, maar twee prachtige opeenvolgende passages in het grote woud van Saint-Hubert, onderbroken door een hergroepering in het Euro Space Center. Het is een parcours dat zorgt voor 100 % adrenaline, rondom de vallei van de Lhomme, op echte rallywegen. Volgens sommige bronnen is het de mooiste proef van het land. En nu gaan we er rallyrijden!

Wie de proef wil zien moet zorgen dat hij er is om 8u56, want dan gaat de eerste wagen van start voor een opdracht van 11 kilometer met een finish aan het kasteel van Mirwart, in een park, zoals de traditie van de RAC het wil. Het publiek zal er de deelnemers van de Legend dus minstens één maal zien voorbijkomen.

Gezien de verwachte publieke opkomst, raden wij u echter aan niet op het laatste ogenblik aan te komen. De toegang via de boerderij is afgesloten, maar er zullen parkings zijn, waarvan één voor de pers, en shuttles om iedereen op zijn plek te brengen.

Om de meest schitterende plekjes te kennen, en om te weten waar u moet zijn, koopt u best het programma, dat onder meer te koop zal zijn aan de tent op de Place de l’Abbatiale in Saint Hubert vanaf 7u00 ‘s morgens.

                                

Herbeumont, de scherprechter op zondag

De langste nieuwigheid van deze editie is zonder meer deze 37,5 kilometer lange proef die op zondag zal verreden worden, grotendeels op onverhard en in de bossen. Het is een plezier voor de deelnemers en toeschouwers, die onder meer terecht kunnen in het dorp Herbeumont. Opgepast, met een belangrijke invalsweg die driemaal onderbroken is, is de toegang enkel mogelijk via de N884 naar Herbeumont, komende van Auby-sur-Semois in de richting van Cugnon (N832).

Om de exacte timing van de proef te kennen, waar de deelnemers in Classic al passeren in de loop van de ochtend, en om de beste punten te ontdekken, kan u best het programma kopen, in de toeristische dienst van Bertrix of in bakkerij « La bonne Croute » in Bertrix.

 

Racspa