Racspa

 

Legend Boucles @ Bastogne 2017

De Mysterieuze Rijder ontmaskerd: de voormalige winnaar van de Boucles,

Larry Cols terug na 9 jaar afwezigheid!

 

Het is nu niet langer een geheim: de identiteit van de Mysterieuze Rijder voor de Legend Boucles 2017 werd deze woensdag onthuld. Na zeven buitenlandse rijders, is het ditmaal een kampioen van België die mee de kers op de taart van deze editie van de Legend Boucles vormt. En het is echt een verrassende keuze, want iets minder dan 9 jaar na het tragische ongeval waarin zijn ingenieur Hans Goudezeune het leven liet, maakt Larry Cols zijn terugkeer in de competitie en dat in onze Boucles.

Het is dertien jaar geleden dat ik nog in de Boucles heb gereden”, legt de ondertussen 41-jarige man uit Verviers uit. “De laatste maal was met een Clio in de moderne Boucles van 2004.

 

                            

 

Drie jaar voor zijn nationale titel, in 2007 met een Mitsubishi Lancer, en twee jaar na zijn zege in Spa: “Mijn winst in de Boucles 2002 blijft een van de mooiste herinneringen uit mijn carrière, want het was een wedstrijd die mijn vader nooit wist te winnen en zo vulden we een leegte op het palmares van de familie in.”

In 2010 zat hij naast zijn vader ‘Didi’, in een Fiat 131 Abarth met het nummer ‘0’ op de zijkant. “Maar toen was de wagen jammer genoeg niet betrouwbaar en we gaven op voor de start van de eerste proef, nog tijdens de verbinding”, herinnert Larry zich. “Ditmaal moeten we verder gaan.”

Dat zou op zich geen probleem mogen vormen, want de terugkeer na 8 jaar afwezigheid gebeurt aan het stuur van een Ford Escort BDG MKII Groep 4, de auto van Raphaël De Borman.

Het is meteen mijn eerste race met een achterwielaangedreven wagen”, vertelt Larry die overigens al geruime tijd marathons loopt. “Ik heb competitie in mijn bloed, want ik wil altijd goed voor de dag komen. In Bastogne sta ik niet in functie van een resultaat aan de start, maar om plezier te beleven, om terug de ambiance van een grote rally mee te maken. Toen André Leyh me voorstelde om het te doen, met hem als corijder, was ik enthousiast. Ik heb ook aan mijn echtgenote gedacht, mijn ouders en mijn zoon, die op zijn 13de al corijder is in regularity. Hij doet dat met mijn vader, zijn grootvader... Ik heb ook aan Hans gedacht… Na een reeks medische onderzoeken, kreeg ik groen licht om deel te nemen. Het is niet helemaal mijn eerste maal weer in een rally, want vorig jaar was ik al ouvreur voor Chris Van Woensel in de Condroz. Ik deed het om mijn overall weer eens aan te hebben en ik moet eerlijk zeggen, ik zou echt die Mitsubishi WRC5 wel eens willen besturen… Het is een beest van een wagen. Hier waren de organisatoren zeer blij en ik heb dan ook het voorstel aangenomen om de Mysterieuze Rijder te zijn. Ik hoop dat ik het publiek niet zal ontgoochelen.

Dat zal niet gebeuren, wat weten we zeker en de comeback van Larry Cols, na negen jaar, zal heel veel rallyliefhebbers heel veel plezier doen.

 

 

 

Racspa