Racspa

 

 

In de naam van de vader, de zoon en de schoondochter…

De Glaudes: wat een familie!

Door zijn wortels te planten in de provincie Luxemburg heeft de Legend Boucles niet alleen een ongelofelijk speelterrein ontdekt, maar ook de harten van de talloze autosportfans uit de regio veroverd. In die mate zelfs dat het aantal Luxemburgse teams blijft stijgen: het record werd de afgelopen jaren telkens geklopt. Een van de locomotieven die een impuls hebben gegeven en het virus hebben overgedragen, is de familie Glaude, waar vader Christian niemand anders is dan de burgemeester van streekgemeente Bertogne.

In het gezelschap van een van zijn zonen, Sébastien, is Christian Glaude al sinds 2006, in Spa, besmet geraakt met het virus van de Legend Boucles! En ook toen viel de keuze bij Volvo… “Het was de familiewagen waarmee ik leerde om op de weg te rijden”, legt de burgemeester uit. “Ik heb er een teruggevonden en tijdens een maaltijd met de familie zijn mijn zoon Sébastien en ik overeengekomen om deel te nemen aan de Legend Boucles, voorbehouden aan wagens van weleer. Sindsdien stonden we aan de start in andere wedstrijden, zowel rally’s als klimkoersen. Sébastien heeft uiteindelijk zijn eigen wagen aangeschaft en zijn broer Guillaume heeft een derde auto bij de familie ondergebracht. De rest is geschiedenis!”

De imposante Volvo en de familie Glaude blijven mogelijk niet onopgemerkt op 17, 18 en 19 februari tijdens de Legend Boucles @ Bastogne 2017. Christian Glaude krijgt Jean-Marc Piret als corijder aan boord van de 144 GL, Sébastien Glaude en Jacques Gérard mikken op een sterk resultaat met hun 144 S, terwijl Guillaume Glaude en Alisson Henrot de dienst zullen uitmaken met een 142 S.

En dat is niet alles, aangezien Aurélie Van Houdenhove, de vriendin van Sébastien Glaude, ook van de partij zal zijn aan het stuur van een Opel Kadett GT/E. Het wordt een van de honderd procent vrouwelijke bemanningen van deze Legend Boucles @ Bastogne 2017, aangezien haar teamgenote Daphné Venneman wordt, en dat alles in de kleuren van Peek Energy Drink, een nieuwe energiedrank… voor vrouwen! Goed nagedacht…

“We doen zelfs nog beter tijdens de volgende editie, aangezien mijn dochter Anne, die al eens corijder was, volgend jaar haar terugkeer in competitie zal maken”, gaat Christian door. “Ze herstelt van een auto-ongeval, maar is niet van plan om lang afwezig te blijven!”

De naam Glaude mag dus in verband gebracht worden met een groot deel van het spektakel, maar de ambities zijn reëel. Vorig jaar sloot Guillaume de wedstrijd af op een twaalfde plek in ‘Legend’, en dat met een vermogen van 158 pk! “De Volvo lijken even lang als ze breed zijn, maar zijn veel handelbaarder dan verwacht”, leggen de zonen uit. “De drie wagens worden op identieke wijze klaargestoomd, en met een verschil van maximaal tien paarden hebben ze dus ongeveer evenveel vermogen. Onze twee auto’s zullen daarnaast over een nieuwe versnellingsbak beschikken. Het zijn erg solide machines, hoewel ze al 45 lentes oud zijn…” En zelfs een halve eeuw in het geval van de 144 S van Sébastien…

Op het moment dat de uitrusting al eens gepast wordt en de burgemeesterssjerp gestreken, wil Christian Glaude enthousiasme blijven opwekken voor de Legend Boucles @ Bastogne, niet alleen in de gemeente Bertogne maar ook de volledige provincie Luxemburg. “Het aantal inwoners dat we op de proeven terugzien, is verbazingwekkend”, geeft de burgemeester toe. “Over het algemeen is de bevolking in de wolken met de doortocht van zo’n competitie, vooral omdat de organisatie niets aan het toeval overlaat. En ook op economisch vlak is dit een zegen voor de regio. Ik daag jullie trouwens uit om in de regio nog een beschikbare overnachting te vinden tijdens het weekend van de Legend Boucles! De burgemeesters van naburige gemeentes delen die mening en doen er dan ook alles aan om de wedstrijd op hun grondgebied te krijgen. Zo’n evenement toont aan dat de provincie Luxemburg niet alleen toeristisch is, maar ook sportief! Verder is de vrijdagavond in het centrum van Bastenaken gewoon magisch… En dat doet ons echt plezier!”

U heeft het begrepen, met de (bijna) voltallige familie Glaude heeft de Legend Boucles enkele onvoorwaardelijke supporters gevonden… nog voor Pierre Delettre afzakt naar de provincie Luxemburg! De komst van de rally in de regio van Bastenaken blijft enthousiasme opwekken…

  (Einde)  

                        

 

Racspa