Racspa

 

De twijfelaars moeten zich snel inschrijven…

 

Er blijven… 3 plaatsen beschikbaar in de categorie ‘Classic’!

 

Nu de eindejaarsperiode achter de rug is, heeft de organisatie van de Legend Boucles @ Bastogne 2017 opnieuw haar kruissnelheid aangenomen, op zes weken van de aftrap van hét onmisbare evenement van het seizoensbegin op de Belgische scène voor gemotoriseerde sporten. En het is nog zacht uitgedrukt dat de inschrijvingen aan een onderhouden tempo binnenlopen… om te beginnen in de categorie ‘Classic’! Een categorie waarvoor 170 plaatsen (auto’s die daadwerkelijk aan de start staan) voorzien zijn. “We kunnen spreken van een overrompeling”, legt Pierre Delettre uit, de G.O. van de Legend Boucles. “Vorig jaar hebben we beslist om een tandje bij te steken om de deelnemers nog beter bij te staan in een categorie die symbool staan voor regularity in zijn puurste vorm, met een gemiddelde van 60 km/u. De aanstelling van Eric Chapa als verantwoordelijke voor ‘Classic’, de intrede van het ‘Blunik’-systeem dat zijn vuurdoop afgelopen februari succesvol doorstaan heeft, communicatie op het niveau van de categorie, en dus bleef het resultaat niet lang uit: zo’n 167 teams zijn nu al ingeschreven voor de jaargang 2017 op 17, 18 en 19 februari…”

 

Een korte rekensom leert ons dat er op dit ogenblik nog… 3 plaatsen beschikbaar zijn! “En we hebben lucht gekregen van enkele projecten, die nog niet officieel op de deelnemerslijst staan”, gaat Pierre Delettre verder. “We kunnen hen alleen maar aansporen om zo snel mogelijk het formulier in te vullen op de officiële website van de Legend Boucles @ Bastogne 2017. Ik denk trouwens dat alles, enkele uren nadat deze persmededeling is verstuurd, in kannen en kruiken zal zijn voor de… volgeboekte categorie ‘Classic’!”

                            

Op dit moment hebben de deelnemers nog een week de tijd om het officiële deelnameformulier in te vullen en de inschrijving te bevestigen door middel van de betaling. Na afloop van deze week bepalen de eerste 170 betaalde inschrijvingen de deelnemerslijst in de categorie ‘Classic’.

 

In de loop van januari zal de categorie ‘Legend’ dus wat meer in de schijnwerpers staan. Het is nu eenmaal een traditie dat de topteams wachten tot de laatste weken voor de wedstrijd om zich in te schrijven… maar met de introductie van de ‘Target Time’ dit jaar, blijft de enige goede raad om niet te veel de kat uit de boom te kijken, om een onaangename verrassing te vermijden. Een verwittigd team…

 

(Fin)

 

Racspa