Racspa

 

Kasteelleven in de Legend Boucles @ Bastogne 2017

 

Tijdens de editie 2016, vorig jaar in februari, kenden de Legend Boucles @ Bastogne een Belgische première, met een dag die 100% op onverhard plaats vond en dat in de wouden van de provincie Luxemburg! Het was uniek in ons Belgen land, tot groot jolijt overigens van de deelnemers, of het nu die uit de ‘Legend’ of de ‘Classic’ waren. De uitstap op de wegen, die normaal gesloten zijn voor het verkeer, komt er op zaterdag 18 februari 2017 weer aan. Het is dan de derde editie van de Legend Boucles in de provincie Luxemburg. Maar daarover later nog meer…

 

Pierre Delettre en de RAC Spa zijn nooit om een idee en verrassing verlegen en dus gaan de deelnemers nog meer mogen beleven. « Met onze proeven in de wouden, hebben we de Legend Boucles @ Bastogne al een zweem van de RAC Rally gegeven”, legt de organisator uit. « De fans weten dat tijdens de RAC Rally, één van de vaste trekpleisters de ‘Mickey Mouse Stages’ zijn, waarbij de deelnemers in een park van een kasteel een korte proef afwerken. Wil nu het toeval dat we in de buurt van zo’n kasteel zitten op zaterdag… »

 

Tijdens een leerrijke uitstap naar Saint-Hubert, werd meteen een leuk contact gelegd met de nieuwe en sympathieke eigenaar van het Château de Mirwart. De idee was eenvoudig en complex tegelijkertijd: niet alleen de wagens de kans geven om aanwezig te zijn en te rijden, maar ook zorgen dat er pers en publiek is, VIP’s, met op de achtergrond en als decor het prachtige kasteel. Het zou wel een postkaart uit de RAC kunnen zijn. Het goede nieuws volgde snel : de eigenaar stemde met de idee in !

 

« Resultaat: het Château de Mirwart wordt één van dé trekpleisters van de Legend Boucles @ Bastogne 2017 », weet Pierre Delettre, « en alles wordt in het werk gesteld om pers, publiek en deelnemers optimaal te laten genieten. »

 

Gelegen in de vallei van Lomme, heeft de Château de Mirwart kent oorsprong in de 11de eeuw. Heel wat conflicten deden het kasteel geen goed en in de 18de  eeuw werd het in zijn huidige vorm heropgebouwd. Heel wat eigenaars volgden elkaar op en dat tot het kasteel werd verlaten, waardoor het in verval raakte. In tegenstelling tot het Château de Noisy dat afgebroken wordt, heeft dat van Mirwart het geluk gekend een nieuwe eigenaar te krijgen die de restauratie volgens de regels van de kunst uitvoerde.

 

Mirwart maakt deel uit van de Plus Beaux Villages de Wallonie sinds vorige lente en ligt op een steenworp van Saint-Hubert. De gemeente is dus in februari één van de attracties van de wedstrijd met een RT die zijn naam zal dragen. Afspraak dus eens te meer in de Legend Boucles @ Bastogne 2017…   

 

 

 

Racspa