Racspa

 

 


Ex-Premier Guy Verhofstadt maakt blij intrede in Bastenaken

Het werd vrijdag een witte ochtend in Bastenaken, vooraleer de sneeuwvlokken plaats ruimden voor brede opklaringen. Ondertussen kon het publiek genieten van de laatste halve dag voorbehouden aan de technische en administratieve controles. Een groot gedeelte van het deelnemersveld in ‘Classic’ en nog een aantal teams uit ‘Legend’ en ‘Demo’ passeerden de revue in het hart van de provincie Luxemburg. Een gevarieerde en afwisselende parade op het McAuliffe-plein die een gezellige sfeer met zich meebracht voor aanvang van de Legend Boucles 2016.

Ex-premier Guy Verhofstadt, lid van het Europees Parlement en voorzitter van de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa, was vandaag een van de langverwachte deelnemers. De sympathieke politicus was vorig jaar al van de partij aan het stuur van een Fiat Ritmo 125 TC Abarth, en doet het kunstje dit jaar ondanks een drukke agenda nog eens over. Een team dat vooral plezier wil beleven, heeft geen vervanging nodig en dus koos Guy Verhofstadt opnieuw voor corijder Guido Devreker, maar ook voor de structuur Abarth Storica Squadra van Guy Moerenhout, die er zelf bij is met een Fiat 131 Abarth.

De Vlaamse liberaal hoeft zich dus een weekend lang geen zorgen te maken over ‘Brexit’ en de asielcrisis. In plaats daarvan kan hij even genieten van zijn passie voor de autosport in het algemeen, maar ook en vooral voor historische wagens… “Vorig jaar moest ik alles ontdekken, en ik moet toegeven dat het niet gemakkelijk was”, legt Guy Verhofstadt uit. “Vandaag is de situatie toch wat anders, aangezien we de spelregels nu beter meester zijn. Het wordt zonder twijfel iets gemakkelijker, of eerder minder moeilijk. In 2015 kostten problemen met de benzinepomp ons veel tijd, waardoor we aan de rand van de top 100 in ‘Classic’ terechtkwamen. Het doel is dus om zeker en vast beter te doen dit jaar…”

Terwijl Verhofstadt de tijd nam om een praatje te slaan met het talrijk aanwezige publiek, was hij eveneens vol lof over het ‘sportieve’ aspect van de Legend Boucles, zelfs in de categorie ‘Classic’… “Het is bijna niet te vergelijken met een wedstrijd als de Mille Miglia, die ik heb kunnen betwisten”, gaat de politicus door. “Dit is veel sportiever. Een gemiddelde aanhouden van 60 km/u op bepaalde stroken vergt heel wat inspanningen. Maar dat maakt het nog leuker!”

 

De technische controle van de zwarte Ritmo 125 TC Abarth, geflankeerd met het startnummer #222, verliep verder zonder enig probleem. Na een meer dan aangename conversatie met de controleurs van de RACB, keerden Guy Verhofstadt en Guido Devreker vervolgens terug naar het assistentiepark. Een uitgelaten sfeer die dus op de afspraak is in Bastenaken, enkele uren voor de handtekeningensessie en de parade van de wagens in de winkelstraat van de stad van de Mardasson…

 

Racspa