Racspa

 

     

De regionale teams hebben een stapje voor ! 

We zijn zover! Over enkele dagen is het tijd voor de Legend Boucles 2016, meer dan ooit tevoren in en om Bastogne. We weten ondertussen al met heel veel zekerheid dat de regio en met uitbreiding de provincie Luxemburg echt ‘fan’ van het evenement zijn en als één blok achter de Legend Boucles staan. Getuige vorige zondag, toen Sébastien Glaude en Laurent Copine, die een Volvo 144 S besturen in ‘Legend’, heel wat andere deelnemers en liefhebbers hebben uitgenodigd via de sociale media, om een soort van lokale prestart te organiseren voor de lokale en regionale pers.

Het was wat toevallig dat het initiatief op de zondag van Valentijn georganiseerd werd. Al snel werd duidelijk dat de initiële plaats van afspraak niet meer groot genoeg zou zijn voor alle enthousiastelingen. De opkomst in het dorpje Longchamps, op 5 kilometer van Bastogne, was enorm! Meer dan dertig wagens kwamen op het dorpsplein opdagen, met meer dan 100 betrokkenen, voor de wagens uit de jaren ’60, ’70 en ’80! Onder hen vonden we onder meer de voormalige Belgische kampioen Hubert Deferm, net als de gerenommeerde corijder en specialist regularity Joseph Lambert, die er in de Legend Boucles 2016 niet kan bijzijn vanwege de prijsuitreiking in de specialiteit van de FIA! Ach ja…

De wagens kwamen één voor één aan en parkeerden zich netjes aan de kerk, waarbij heel wat foto’s werden getrokken. De deelnemers trokken vervolgens naar de zaal van de Cercle Saint-Lambert, waar de burgemeester van Bertogne, Christian Glaude, een korte speech gaf om het sportieve jaar van de regio in te luiden. Enkele mensen van de organisatie van de Legend Boucles, onder meer Jean Caro en Eric Chapa, gaven uitleg bij de editie 2016, alvorens de 46 regionale teams, zowel uit de categorie ‘Classic’ als ‘Legend’. In Demo, zijn er Maxime Fannoy en Julien Steger die een superbe Subaru Impreza 555 Gr.A de kleuren van de regio verdedigen.

Christian Glaude is zeker een van de sterkhouders van de regionale deelnemers, al zullen de weersomstandigheden zeker hun woordje meespreken. Ook kijken we nuit naar Romuald Thirion en Frédéric Jacquemin (Opel Ascona A), maar ook Fred Caprasse en Geoffrey Razzi (Ford Escort RS2000 MK2) in ‘Legend’. Top 10 ? Top 5 ? Podium ? Afwachten…   

Na een gezellige babbel bij een glas, in aanwezigheid van meerdere journalisten, fotografen, en het team van TV Lux, liep de fijne zondag op zijn einde. Nu is het uitkijken naar de start op de Place McAuliffe van Bastogne, waar overigens de administratieve en technische controles op donderdag en vrijdag zullen plaats vinden. 

 

Nog enkele dagen en dan is het één groot autosportfeest in heel de regio! 

 

Racspa