Racspa

 

   

Kort genoteerd uit Bastenaken

 

10 ex-winnaars aan de start

Tien oud-winnaars, corijders en rijders samen, starten in de editie 2016, de 58ste van de Boucles en de 11de al in de versie Legend. Opvallend is de terugkeer van Grégoire de Mevius (1993, 1996 en 1998) en Renaud Verreydt (1992, 1997, 2000) met ieder drie zeges. De andere rijders die al eens wonnen zijn: Bernard Munster (1999), Marc Timmers (2006), Bruno Thiry (2010), Stouf (2011) en Jean-Pierre Van de Wauwer (2012). Bij de corijders zien we Jean-François Elst die won met Verreydt in 2000, Joris Erard (2011 met Stouf) en Eric Marnette (2012).

20% buitenlanders

Met 61 teams die niet van Belgische origine zijn, blijven we in de grote orde van 2015. Omgerekend betekent dat 20% van het deelnemersveld. Negen nationaliteiten tekenen present: met een meerderheid Franse teams (25 ondanks de concurrentie van Corsica de week volgend op de Legend Boucles), 16 Nederlanders, 8 Luxemburgers, drie Britten en evenveel Italianen, twee Zwitsers en Duitsers en één Spanjaard.

 

Radio Rally 7FM direct van op de Place McAuliffe

Na het succes van het voorbije jaar, is Rally 7FM weer van de partij, met een tijdelijke studio op locatie, drie dagen lang op de Place McAuliffe. Er volgen meer dan 48 uur live radio, met commentaar, interviews en tussenstanden, en zelfs in de stijl van Radio WRC, live verslaggevers aan de finish van de RT’s. Ook aan de regroups en technische assistentie zullen verslaggevers staan. Christian Lahaye praat het geheel aan elkaar en de toeschouwers kunnen afstemmen op FM 96.2 in de regio Vielsam-Gouvy-Saint Vith-Reuland en FM 89.1 in de omstreken van Bastenaken en het Groot-Hertogdom Luxemburg. Ook op de RT’s zelf zal de radio te ontvangen zijn.

Ø  Trois-Ponts/Stoumont: 93.4 Mhz

Ø  Vielsalm/Gouvy/: 96.2 Mhz

Ø  Pays de Bastogne/nord Grand-Duché de Luxembourg: 89.1 Mhz

Ø  Bertogne/Houffalize/Tenneville/Sainte-Ode: 96.2 Mhz ou 89.1 Mhz

Ø  Saint-Hubert center/Sainte-Ode: 89.6 Mhz

Ø  Saint-Hubert oost/Libin nord-west : 99.8 Mhz

Live op TV Lux en Motors TV

Zij die niet ter plaatse kunnen zijn, kunnen alsnog een deel van het spektakel meemaken. Zo gaan er een proef, in de regio Bastenaken, live op antenne, meer bepaald op zaterdag. De productie is in handen van TV Lux en de beelden worden overgenomen door tien regionale zenders (RTC Liège, Télévesdre, Brutélé,…), maar ook door Motors TV International en ze zijn tevens te bekijken via de streaming van de websites van Moniteur de l’Automobile en RAC Spa.

Technische controle op donderdag

De TC start op donderdag vanaf 13u00 op de Place McAuliffe en loopt tot vrijdag 14u00. Het is de gelegenheid bij uitstek om de wagens van naderbij te zien, uiteraard. De vedetten uit de Legend worden gecontroleerd op donderdag 18 februari tussen 18u en 19u.

72 pagina’s voor het programma

Zoals ieder jaar is er een mooi gedrukt programma van maar liefst 72 pagina’s en dat wordt verkocht aan de democratische prijs van 10 euro. De toeschouwers vinden er het parcours in, zowel een overzicht als een detailplan van iedere RT, maar ook de deelnemerslijst en de startnummers. Ook een poster en foto’s van de vedetten ontbreken niet. De verkooppunten worden later bekend gemaakt.

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul geven vrijdag om 18u00 handtekeningen

Contractueel kunnen ze niet aan de rally deelnemen met een andere wagen dan een Hyundai, dus zien we ze voorlopig niet rallyrijden  in Bastenaken: Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul. Ze zullen echter wel aanwezig zijn om in het rallycentrum handtekeningen uit te delen, wat de vele fans zeker plezier zal doen. De sessie is voorzien de 19de februari, vrijdag dus, vanaf 18u00 en dat in de tent op de place McAuliffe. Ook posters van de nieuwe i20 New Generation WRC worden door Hyundai aangeboden.

Nieuwe mutsen !

De organisatoren van de Legend Boucles zullen een nieuwe muts aanbieden en dat voor de democratische prijs van 5 euro.

Geen verkenningen op onverhard, nota’s voor iedereen

De verkenningen voor de twaalf proeven van zaterdag - zeven verschillende – zijn nog steeds mogelijk op vrijdag 19 februari, en dat voor de deelnemers aan de klasse Legend. Echter de onverharde proeven van zondag mogen niet verkend worden. Er zijn radicale maatregelen genomen om bedriegers het leven zuur te maken, we gaan er hier niet in detail op in, maar zij die het toch doen, zouden wel eens niet aan de start mogen verschijnen. Iedereen is verwittigd.

Winterbanden in de wouden

 

Racing banden blijven verboden, voor de deelnemers in Legend en Classic, net als nagelbanden. Iedereen doet het dus op winterbanden. 

 

 

Racspa