Racspa

 

   

Grégoire de Mevius in Nissan 240 RS Gr.B ! 

 

Goed nieuws uit Bastenaken, want er zullen herinneringen kunnen opgehaald worden, herinneringen aan de Boucles de Spa en een zekere Tony Pond, tweede in 1983 en 1984 in een fabriekswagen.

De drievoudige winnaar van de proef, tweede nog in 2014 na een mooie strijd met François Duval, Grégoire de Mevius is terug en dat voor het eerst met zijn eigen Nissan 240 RS Gr.B. De wagen is én origineel én spectaculair en we kijken er naar uit om de auto in de regio van Bastenaken te zien.

 “Ik heb deze wagen goed drie jaar geleden gekocht en ik heb er driemaal de rally van Marokko mee gereden. Ik werd tweede en derde”, legt de ex-wereldkampioen Groep N uit. “Het is een voormalig chassis van de klantenafdeling van Nismo. De wagen heeft op de Filipijnen gereden, alvorens naar Engeland te verhuizen. Ik heb die wagen nog gezien als ik met de Samba debuteerde. Ik heb een zwak voor achterwielaangedreven wagens  en hield een goed contact met Nissan, onder meer dankzij mijn zege in 1993. Ik hou van de originele look van de 240 RS. R-Tec van Fabio Lazzerini maakt de wagen klaar en assisteert me ook tijdens de rally. De auto is nog steeds een Groep B en mag de Legend rijden.”

Met een correctiecoëfficiënt van 0,83 (jaar van homologatie), zal de wagen het moeilijk hebben tegen de oudere Ford Escort of Porsche. Maar Grégoire heeft een duidelijke filosofie…

“Ik ben niet geobsedeerd door een 4de zege in de Boucles, want dan zou ik een Porsche huren bij BMA”, erkent de rijder die het samen met André Leyh zal doen. “Maar ik heb al lang aan de organisatoren beloofd om met de Nissan voor de show te zorgen. Ik ben er om plezier te beleven en te geven. Ik amuseer me meer met een 240 RS dan met een 911. Het publiek zal zeker enthousiast zijn. Ik kijk er naar uit om deel te nemen, zeker met de tweede dag van de rally, volledig op onverhard. Ik hoop alleen dat niemand gaat verkennen. Ik heb een boon voor de RAC en zal dus zeker vallen voor de charmes van Bastenaken.”

 

En wij, wij zijn er van overtuigd dat het publiek zal genieten van de drievoudige winnaar, specialist van onverhard in een wagen die we dertig jaar lang niet meer in de Boucles gezien hebben. 

 

Racspa