Racspa

 

Er resten nog amper 70 plaatsen voor de Belgische RAC

Het enthousiasme van de organisatoren van de Legend Boucles is aanstekelijk.  Op de vooravond van Kerstmis, terwijl de voorbereidingen op het terrein volop aan de gang zijn, komen de inschrijvingen voor 2016 aan een hoog tempo binnen. Op amper twee maanden van de wedstrijd,  gepland voor 20 en 21 februari, zijn al  230 inschrijvingen genoteerd of het aantal dat in 2015 de start nam. 

Het  is ongelofelijk”, aldus topman Pierre Delettre.  “We bereiken weer de cijfers van 2010 en 2011, de gouden jaren. Op deze manier zitten we na Nieuwjaar vol.”

 

Het record zal evenwel niet geklopt worden, want de nieuwe vorm van het evenement - met twee dagen, waarvan de tweede dag volledig op onverhard en met Demo, Classic en Legend na elkaar -, laat niet toe om meer dan 300 deelnemers te aanvaarden.  “Dat betekent dat op anderhalve maand van het afsluiten van de inschrijvingen, er nog amper 70 plaatsen vrij zijn. We zullen werken met een wachtlijst zoals in de mooie jaren van de RAC.”  De RAC daar wordt eigenlijk regelmatig naar verwezen. “Ik heb recent de proeven van zondag nog eens gereden en het doet echt denken aan Wales of Schotland”, lacht Pierre Delettre.  “Het decor voor de toeschouwers en deelnemers is  gewoonweg prachtig. Iedereen zal genieten, of het nu sneeuwt of niet.

 

Het is dan ook niet verwonderlijk dat enkele bekende specialisten van over het Kanaal naar de Ardennen afzakken. Bovendien is er de ontgoocheling van het recente annuleren van de laatste Roger Albert Clark (de erfgenaam van de RAC). Onder hen vinden we Griffiths, 3de van de RAC in 2009 en de runner-up in 2013. Gezien hij een Belgische teamgenoot krijgt, zal de spectaculaire rijder van de Ford Escort Gr.4  zeker tot  de outsiders  behoren en favoriet zijn voor de Onverhard Challenge van de tweede dag, die  dus volledig op onverhard wordt verreden.  De cijfers  laten zien dat het aantal deelnemers voor de tweede editie in de regio van Bastenaken, zowel in Classic als Legend dus stevig de hoogte in gaat. We zien ook enkele wagens die we nooit eerder in de wedstrijd zagen zoals de Toyota Celica Twin Cam Turbo in fabriekskleuren, een Mazda 323 4WD  of een Subaru Legacy Groep A van de Fransman Eric Douart.

 

En uiteraard hebben we nog enkele verrassingen in petto voor u. Bovendien bereidt de zeer dynamische stad Bastogne een mooi rallyfeest op vrijdagavond voor.

 

U hebt het begrepen, de liefhebbers van rally vieren Kerst in februari. Maar uiteraard wensen wij u nu al het allerbeste voor het komende jaar! En op naar 2016 met driehonderd deelnemers!

 

 

Racspa