Racspa

 

 Proloog: een opwarmer van formaat voor amper 10 euro

Voor de tweede maal in de geschiedenis van de Legend, zal een proloog op vrijdag de aftrap vormen van de wedstrijd.

Het idee is eerder eenvoudig: de liefhebbers de kans bieden om minstens een keer alle deelnemers uit de Legend en Classic te zien voorbijkomen. Dat alles vindt plaats op een rallyterrein dat zich daar perfect toe leent.

Gezien de toenemende moeilijkheden om sponsoring te vinden om vooral de komst van de buitenlandse – maar ook Belgische – sterren uit te nodigen, doet de organisator nu een beroep op het publiek, zoals dat elders uiteraard al lang gebeurt. 

De zaterdag – of achttien proeven – blijft geheel gratis. Op vrijdagavond wordt er echter een kleine bijdrage gevraagd van 10 euro, wat ongeveer de prijs van een bioscoopbezoek betekent. De fans die onze proef steunen, met toch niet minder dan vier ex-WRC-rijders, waaronder één Belg, krijgen in ruil niet alleen de proloog, maar ook een muts of handschoenen van de Legend Boucles.

De tickets en het plan voor de toeschouwers kunnen vanaf vrijdagnamiddag 14u00 gekocht worden onder de tent of ter plaatse uiteraard. 

De eerste deelnemers van de Classic starten om de dertig seconden vanaf 18u30 en om 20u00 is het aan de mannen van de Legend, in omgekeerde volgorde van hun startnummers. Zo krijgen we drie uur non-stop spektakel.

Een laatste belangrijk element: de proloog laat toe om het probleem van de startnummers in de Legend te omzeilen. Op de twintig eerste na, starten de deelnemers zaterdag in volgorde van de proloog.

We bedanken nu al de toeschouwers, die ons ondersteunen en we zullen er alles aan doen, als het initiatief succesvol is, om dat de komende jaren zo te houden. 

 

Racspa