Racspa

 

Mooi volk in Classic

 

Heel wat potentiële winnaars en een voormalig 1ste Minister

Met meer dan 130 deelnemers is de categorie Classic de best gevulde van het evenement. Er zijn rijders en corijders met heel diverse achtergronden: debutanten in hun eerste rally, trouwe amateurs, specialisten van de regelmatigheid en enkele bekende namen die voor het plezier rijden, waaronder Europees Parlementslid en voormalig Premier, Guy Verhofstadt. De Gentenaar is een liefhebber van oude wagens, dat is ondertussen geweten.

Sinds het gemiddelde is opgevoerd van 50 km/u naar 60 km/u, is de categorie Classic aan een opmars bezig. Het gemiddelde aanhouden in de typische wagens van de Classic, op besneeuwde of onverharde wegen, is een heuse opdracht. Heel wat mensen beleven dan ook bijzonder veel plezier voor een bescheiden budget. De zege in Classic heeft ook meer en meer uitstraling.

Sommige voormalige winnaars, zoals Deflandre of Van Rompuy proberen het nu in Legend, maar andere vaste waarden maken de omgekeerde beweging. Daniel Reuter is één van de eerste outsiders uit de Legend die een hoofdrol in Classic speelt, met zijn Porsche 914. Ook andere namen waagden de sprong, zoals Damien Chaballe (Volvo 122S) of Jean-Noel Van Houdenhove (Opel Manta 200) en daar voegen zich nu bij: Timothy Van Parijs met een Porsche en zijn papa naast hem, de Fransman Eric Douart (Opel Kadett GTE) of de patron van Kronos Marc Van Dalen in een Peugeot 205 GTI. Etienne Baugnée doet het met een MGB GT, terwijl de Fransman Laurent Richard, last minute ingeschreven met een BMW 2002 uit de ateliers van Delahaye Racing, zijn ding zal doen.

Voor de zege dienen we ook rekening te houden met de echte specialisten van het vak, zoals Christian Crucifix (Porsche 911), Claude Ninane (Kadett), Eric Van Peer (BMW 2002), Claude Verhelle (Ford Escort) of Guy Moerenhout (Fiat Ritmo). Die laatste haalde zijn wagen uit zijn Abarth museum en daar vond hij ook een tweede Ritmo voor Guy Verhofstadt. Hij reed eerder al met een oldtimer in Francorchamps en ontdekt dus nu de mooie rally in Bastogne.

De Classic is ook een categorie vol met mooie wagens: Alpine A110, Triumph TR7, Audi Coupé Quattro, Saab 96 V4, Lancia Fulvia Coupé voor Eugenio Rossi, Mercedes Benz 450 of 2PK et KEVERS. Blijf dus zeker eens staan voor de doordocht van al dat moois.

 

 

Racspa