Racspa

 

 Het parcours van de editie 2015 van de Legend Boucles® is afgewerkt. We houden nog een mooie verrassing achter de hand voor de kerstperiode, maar nu kunnen we al het een en ander verklappen. En dat nieuws zal zeker goed onthaald worden.

Bij de 18 RT’s op het programma (waarvan 9 verschillende, alle tussen de 7 en 15 km), met inbegrip van de proloog van vrijdagavond, zijn er niet minder dan 14 die een deel onverhard zijn.

“We hebben beloofd om proeven op te nemen in de stijl van de RAC of Kielder Forest en we hebben woord gehouden”, aldus de organisator Pierre Delettre. “Ik heb heel wat kilometers in de regio afgelegd, samen met mijn parcoursbouwer Jean Caro en ik kan u verzekeren dat de deelnemers en toeschouwers ervan zullen genieten? Het is al kaviaar. We gaan hele mooie proeven in de wouden aandoen, zonder dat ze echter ‘slecht lopend’ zullen zijn. De Mandarine is niet de enige kers op de taart. We zouden kunnen stellen dat het taart met kersen is, want er is 60 km of 30% onverhard, onuitgegeven voor een Belgische rally.”

Of het nu gaat winteren of niet, dat zal niet veel verschil uitmaken, want glijden zal het toch doen. Het is nog steeds het historische evenement bij uitstek en al tien jaar lang zijn de rijders van de oudere wagens de centrale gasten.

En voor deze bijzondere verjaardag editie en de verhuizing naar Bastogne (zelfs al blijven enkele proeven rond Spa op het menu), wil de organisatie een zeer mooi deelnemersveld bijeen krijgen. Het is nog te vroeg om te verklappen wie de ster van de proef zal worden, maar heel wat grote Belgische namen hebben hun aanwezigheid al bevestigd.

“We hebben ondertussen al meer dan 100 deelnemers”, aldus nog Pierre Delettre. “Wat sommige ook mogen zeggen, de meerderheid van onze deelnemers blijven ons trouw. Ook heel wat buitenlanders die we al in Spa zagen, keren terug en ook uit de regio rond Bastogne zien we nieuwe lokale namen.”  

Deze afspraak missen, mag onder geen beding! De wedstrijd staat in het teken van de vernieuwing, de goede sfeer en vooral de onverharde proeven! Voor de liefhebbers: de RAC in België, dat is op 20 en 21 februari de Legend Boucles! 

 

Racspa