Racspa

 

 

Op minder dan drie maanden van het eerste grote Belgische autosportevenement van 2015, wordt er achter de schermen van de 10de editie van de Legend Boucles® hard gewerkt.

Het parcours is ondertussen afgewerkt, met naast de grote klassiekers van de Boucles de Spa® ook de nieuwe woudetappe, La Mandarine. Daarnaast heeft de organisator nog enkele mooie verrassingen in petto. U krijgt er alvast één als Kerstcadeau.

Wat betreft de inschrijvingen, ronden we over afzienbare tijd de kaap van de 100 deelnemers (Legend, Classic en Demo) met al enkele mooie ploegen uit Nederland, Frankrijk, Italië en Engeland. Uiteraard werkt de organisatie hard aan de komst van een bekende vedette, waarover later meer.

Om de tiende verjaardag in stijl te vieren, komt er op vrijdagavond 20 februari ook een heuse proloog, bestaande uit één mooie RT.

Het voordeel van de proloog is zonder meer dat na de verkenningen, de technische controle en de handtekeningen er meteen actie op het programma staat. Heel wat deelnemers blijven immers toch ter plaatse voor de rally. Bovendien wordt een hele discussie over nummers vermeden, want de deelnemers vertrekken zaterdagochtend in de volgorde van de proloog.

Eerste vertrekken de deelnemers in de Classic en dan de Legend en dat vanaf de McAuliffe plaats (aan de bekende tank) in Bastogne. Ze doen dat in omgekeerde volgorde van de nummers en dat om de toeschouwers de kans te geven eens al de deelnemers aan het werk te zien.

De proloog maakt ook dat de media twee dagen lang de wedstrijd kan volgen, met als kers op de taart de zekerheid dat de pechvogels van de proloog zaterdag weer mogen vertrekken. We houden ook rekening met de startorde als er toppers zouden bij zijn.

Inschrijven kan uiteraard verder via de site www.racspa.be, ook voor de categorie Demo.

Fijn eindejaar 

 

Racspa