Racspa

 

 In Spa is men wat laat wakker geworden om de economische en sociale impact van een grote rally goed in te schatten, terwijl in Bastogne iedereen hemel en aarde beweegt om de 10de editie van de Legend Boucles© op 21 februari goed te ontvangen.

Ik ben nog steeds onder de indruk van de ontvangst in de stad van Benoît Lutgen, maar ook van die in de omliggende gemeenten. Iedereen wil er een RT. Er is zelfs een gemeente die een boek heeft samengesteld met daarin drie verschillende routes voor een RT. Ze doen een deel van ons werk… Het is onwaarschijnlijk, want als ik zou willen, kon ik zo 17 verschillende proeven uittekenen, waarvan 3 of 4 op onverhard. Dat laat het beste verhopen voor de toekomst. We kunnen heel wat afwisseling aanbieden, zonder de regio Spa helemaal te vergeten, want daar is ook ruimte voor 2 of 3 proeven.”  

Wat het onverhard betreft, is onlangs door de organisatie verkend op de Mandarine, de vervanger van de Clémentine… De etappe blijft geheim tot de start. “Gek hoeveel mooie stukken je nog bij ons hebt. Gelukkig was er iemand bij me die de zaak daar kent, want anders was ik in dat dennenbos, waar geen telefoonverbinding is, verloren gereden. Ik vergelijk het een beetje met Kielder Forest uit de gouden jaren van de RAC, maar eigenlijk lijkt het evengoed op Canada. De landschappen zijn er prachtig, bijna on-Belgisch.”

Die proef in de bossen zal tweemaal verreden worden, waaronder eenmaal in de duisternis. “We houden nog enkele andere verrassingen in petto, maar vergeet het dat we hier en nu alles gaan onthullen. Ik ben er wel zeker van dat iedereen die van rally houdt, rijder, corijder en toeschouwer, op 21 februari meer dan zal genieten van het spektakel.

Wat betreft de deelnemerslijst, doen er al namen de ronde. “We hebben al veel contacten, met partners en buitenlandse rijders”, weet Olivier de Wilde, verantwoordelijke voor het deelnemersveld. “Een grote naam, een zeer populaire kerel bij het publiek, heeft zijn akkoord al gegeven. Op een parcours, dat voor 70% nieuw is, zal hij zeker vooraan meespelen. Nu nog een goede auto vinden en enkele commerciële partners.

Sinds 1 november is de nieuwe website van de Legend Boucles© online. “Zoals ik al vertelde tijdens de persconferentie, gaan we onze deelnemers een mooi servicepark aanbieden, prachtige RT’s en een verrassing voor de eerste 200 inschrijvingen is er ook”, legt Pierre Delettre uit. “De interesse is er wel degelijk en de eerste tientallen inschrijvingen zijn al binnen. Er zijn trouwe klanten bij, nieuwkomers uit de regio en oude bekenden die weer present tekenen. De Demo klasse, nieuw van 2014, kan ook op heel wat interesse rekenen. Er zijn ook nieuwe namen in de organisatie en iedereen geeft zich 10% om er een mooie editie van te maken. U zal niet ontgoocheld zijn.

 

 

Racspa