Racspa

 

 Zoals op vrijdag tijdens de vrije trainingen, was de zon nog maar eens op de afspraak op zaterdag tijdens dag 2 van het Racing Festival.

De Classic Touring Cars startten de namiddag met een schitterend startveld voor oude gloriën, waaronder een Ford Sierra Cosworth RS500 ex-Eggenberger (onder van Pierre Dieudonné), meerdere BMW M3, een Jaguar XJS, Ford Capri, Anglia of Cortina.

In de Groep 1 was de zege voor de Ford Sierra Cosworth van Jim McLaughlin voor de M3 van Ray West en Paul Bellamy. In Groep 2 zagen we de Ford Falcon V8 Supercar van Andy Robinson met 22 seconden voorsprong winnen op de Ford Escort Cosworth van Dave Cockell en de Subaru Impreza van Vaughlan Fletcher als derde op het podium.

De goede zestig deelnemres aan de McMillan Caterham Graduates deden niet onder, met een mooie show van Brett Ray voor Neil Shinner en Jeremy Webb.

Acht nationaliteiten verdeeld over twaalf Formula Renault 1.6 NEC Junior reden vervolgens hun eerste race van het weekend. Anton De Pasquale startte van op de derde plek, maar kon zich naar voren werken en zijn eerste zege in Spa behalen. Hij deed dat voor de Est Ralf Aron en de Oostenrijker Florian Janits.

Max Defourny (15) klaagde over het ondersturend karakter van zijn wagen en werd zesde, net voor de Duitser Nico Otto. In de tweede manche morgen zal hij als vierde starten.

Régis Gosselin zal ook moeten vechten, want hij strandde in de kwalificaties van de Clio Cup Benelux, op 1.350 van poleman Mevin De Groot. De laureaat van de Clio Cup Young Talent Challenge zal morgen op regen moeten rekenen tijdens de races van 10u05 en 14u05. De andere jonge Belg, Loris Hezemans start als vijfde en tweede.

De wedstrijd over een uur en een ronde van de Supercar Challenge sloot deze tweede dag af met een erg indrukwekkende start van een peloton van om en bij de zestig bolides over alle categorieën. Na een festival van de Volvo S60 van Snoeks, de eerste leider in de race, viel de Nederlander naar de kelder van het klassement terug. Robert De Graaff bracht de Dodge Viper van Team Race Art vervolgens naar de eerste plaats, maar zijn teamgenoot Roger Grouwels kon niet lang weerstaan aan de terugkeer van Shaun Balfe en Phil Keen op de Ferrari 458 GT3 die op pole gestart was.

Het duo Bailey-Schulz kon profiteren van de schuiver in Blanchimont van de tweede Volvo S60 van Zumbrink om in de voorlaatste ronde de derde podiumplaats te beklimmen met hun Aston Martin Vantage GT3.

Aan Belgische zijde vermelden we de knappe vijfde plaats algemeen van de Curbstone Ferrari 458 GT3 van Patrick Van Glabeke en Fréderic Jonckheere. Onze landgenoten, laureaten in de Divisie GT, verstevigen zo hun leidersplaats in de Supercar Challenge.

Nog een overwinning in de klasse, maar in GTB deze keer, voor de BMW M4 Silhouette van Steve Vanbellingen en Ward Sluys, achtste algemeen, net voor de Nissan GT-R GT3 JRM van Philippe Stéveny, geassocieerd met de Fransman Stéphane Bailly. Zonder een tweede doortocht in de pitlane lag een top 5 binnen hun bereik. Afspraak morgen voor een tweede manche om 15.00u.

 

Racspa