Racspa

 

 Zoals de traditie het wil is het Racing Festival bij het begin van de herfst, ditmaal tijdens het eerste weekend van oktober, de afsluiter van het sportieve seizoen van de RAC Spa.

En nog volgens de traditie, biedt de organisator van het weekend het publiek een ruim aanbod aan races, gaande van moderne eenzitters, over recente GT’s tot historische toerwagens, maar ook succesvolle merkencups.

Na de trainingen van vrijdag, de kwalificaties van zaterdagochtend, staan er 12 races op het programma, zaterdag en zondag en dat in een hoog ritme.

De vaste klanten van het Racing Festival de Supercar Challenge zullen tweemaal een uur en een ronde rijden. We vinden onder meer Ferrari, Audi, Dodge, Porsche, Mosler, Volvo of de exotische Vicora, Radical RXC en Praga, maar ook de BMW M4 Silhouette van Steve Vanbellingen en Ward Sluys en de Ferrari 458 GT3 van Frédérique Jonckeere en Patrick Van Glabeke, leiders in de Division GT. Opvallend is ook het debuut van Philippe Steveny in een Nissan GT-R GT3 van het Italiaanse Nova Racing.

“We komen een pige maken in dit kampioenschap, met het oog op een eventuele deelname in 2015”, legt de concessiehouder van Nissan uit. “Onze wagen heeft met Pirelli al 2.19 gedraaid in Spa, maar ik ken de concurrentie in de Supercar Challenge niet. Ik hoop uiteraard dat we iets moois kunnen laten zien. Ik heb ook nog steeds de Silhouette waarmee ik twee titel haalde en ik zou er de look van de nieuwe Pulsar aan willen geven, met een V8 Nissan onder de motorkap. We gaan nu eerst dit weekend afwerken en dat met de steun van de invoerder. Daarna maken we een balans op.”

 De McMillan Motorsport Caterham Graduates, maar ook het Classic Touring Car Racing Championship zijn typisch Britse producten, die de liefhebbers van het genre zeker zullen aanspreken. De twee groepen van de CTCRC omvatten wagens die we ook in ons land tot in de jaren ’90 in de races voor toerwagens zijn tegengekomen.

Nadat ze al de show verzekerd hadden in juni tijdens de World Series by Renault, zijn de rijders van de Formula Renault 1.6 NEC Junior en de Clio Cup Benelux weer te gast in de Ardennen.

Het is de gelegenheid voor Max Defourny, 15, om weer een podium te behalen voor eigen publiek. Of waarom niet hopen op een eerste zege voor de jonge Luikenaar, voor zijn Australische teamgenoot Anton De Pasquale, autoritaire leider van het kampioenschap, maar met al meer ervaring in de eenzitters.

Last but not least zijn er de kunstenaars van de Clio Cup Benelux. Het is afwachten of onze landgenoot Régis Gosselin, winnaar van het Clio stuurwiel en de revelatie van het seizoen, zijn prestatie van de World Series, kan overdoen. Hij reed toen tweemaal naar een plek op het podium. Ook nu neemt hij het weer op tegen Bleekemolen, De Groodt, Langeveld and co.

Het belooft dus een mooi weekend te worden, waar de poorten volledig gratis van open gaan.

 

 

Racspa