Racspa

 

 Opnieuw onder een prachtige zon, weliswaar na een ochtendlijke bui, was het tijd voor de tweede dag van de Spa Euro Race, met als start de derde manche van de Mitjet Series.

 

Jammer genoeg duurde de race amper drie ronden, vanwege een neutralisatie onder safety car na een behoorlijke crash bij de eerste passage aan de Bus Stop chicane. Promotor en organisator Jean-Philippe Dayraut reed weer mee buiten klassement en stopte voor de meet om de zege in Supertourisme te laten aan Rudy Servol voor Ronald Basso en Gregor Raymondis. Bij de 2-liters met atmosferische motor ging de zege naar Roman Ricci voor George en Carrière.

 

Vervolgens was het tijd voor de zon en de tweede manche van de Formula Renault 2.0 Alps, beheerst van start tot finish door de Nederlandse belofte Nyck De Vries. Hij hield op de meet twaalf seconden over op de Rus Matevos Isaakyan en in eerste instantie Ben Barnicoat. De Brit werd echter bestraft voor onsportief rijden en het gebruik van de piste achter de witte lijnen. Zo ging het laatste stapje op het podium naar de Monegask Charles Leclerc, die van een 12de plek terugkwam. “Twee races en twee zeges, wat een perfect weekend voor me”, aldus de lachende Junior van McLaren, die op zijn 19de naar de titel in FR2.0 Alps lijkt te rijden.

 

De tweede manche van de Britcar was voor de Ferrari 458 Challenge van Nigel Greensall, een oude bekende in ons land, en Darren Nelson. Zij haalden het na een mooi duel met de Audi R8 GT3 van Peter Cook en Franck Pelle, ook al ex-Belcar rijders. De Australiër Jake Camilleri (met een Silhouette Ford Focus die onder de motorkap een Ford Coyote 5 liter van 500 pk heeft) leek in eerste instantie te gaan winnen, maar kreeg een straf van 90 seconden omwille van een niet-conforme pitstop en omdat hij die niet uitvoerde, volgde de zwarte vlag… De winnaar van zaterdag, de Mosler van Cintrano-Morcillo, werd na enkele problemen 11de. 

 

Nog warmer en nog meer zon, dat was hoe de teams van de Supercar Challenge by Pirelli het asfalt van Francorchamps op mochten voor de tweede race van het weekend. De Belgen konden weer hun succes meepikken, met een dubbel voor Patrick van Glabeke en Fréderique Jonckheere in de Divisie GT. In Sport 2 was de zege voor nieuwkomers Nicolas Van Dierendonck en Manu Vanderyse aan het stuur van een Porsche Cayman. Ook de podiumtreden van de overige Divisies mochten onze landgenoten hun medaille ophalen. Vooraan ging de zege, net als op zaterdag, naar de Nederlander Henry Zumbrink in zijn schitterende Volvo S60 V8 Silhouette.

De ogen waren achter de Volvo vooral gericht op het intense gevecht om de tweede plaats, met maar liefst vier wagens. Kelvin Snoeks hield op de meet, in een identieke Volvo S60 V8, amper enkele meters over op de Aston Martin Vantage GT3 van de Engelsen Bailey-Schulz en de beide Ferrari 458 van Lanting-Herber en Machiels-Hommerson. In Sport 2 zagen we een originele winnaar met de Belgische Porsche Cayman van Nicolas Van Dierendonck en Manu Vanderyse. Het duo is nieuw, maar gaf zijn visitekaartje alvast af. Bart Van den Broeck en Chris Voet werden in hun Clio 3 mooi zesde.

De voorlaatste race van de dag was de Coupe Clio uit Frankrijk, met net als in de Clio Cup Benelux vorige week, een schitterende race, de mooiste van het weekend misschien wel. Na een gevecht tussen Nicolas Milan, Eric Trémoulet, Benoît Castagné en Xavier Fouineau was het Nicolas Milan die weer won. Zo doet hij meteen een goede zaak in de strijd om de titel, de vierde mogelijk voor hem. De jonge Belg Samy Luka werd zevende en misschien is het idee voor hem om eens aan de Benelux competitie deel te nemen.

 

De vierde race van de Mitjet Series sloot het weekend af. Organisator Jean-Philippe Dayraut reed van 6 naar 1 in één ronde en dat misschien niet tot jolijt van zijn klanten. Roman Basso, Rudy Servol en Grégor Raymondis mochten uiteindelijk naar het podium, terwijl in de Mijet 2 litres Romano Ricci weer de zege greep.

   

 

Racspa