Racspa

 

 Voor alle smaken een race!

 

Eens te meer is onze Spa Euro Race, een traditionele afspraak in de maand juni. Op het programma staan weer heel wat races, bijzonder gevarieerd ook: eenzitters, merkencups, GT, toerwagens, sprint en endurance, iedereen komt tijdens de drie dagen durende meeting aan zijn trekken.

 

We bieden niet minder dan 12 races, met onder meer de jonge wolven van de Formula Renault 2.0 Alps. Het kampioenschap wordt nu aangevoerd door de jonge Nederlandse beschermeling van McLaren, de Nederlander Nick De Vries. Overigens reden vorige week hier nog de jongens en meisjes van de Eurocup Formule Renault 2.0 tijdens de World Series. De competitie Formula Renault 2.0 Alps moet in het niets voor het Europese kampioenschap onderdoen, met gereputeerde teams als daar zijn Korainen, Prema, Fortec, Tech 1 of Jenzer en jongens die rechtstreeks uit de top van de karting komen, zoals Georges Russel en Charles Leclerc.

 

We blijven bij de sprints en de Coupe de France Clio. De leider van het kampioenschap, Nicolas Milan, kent onze omloop van Spa en moet hier afrekenen met onder meer Trémoulet, Fouineau, Jouffret of Castagne.

 

In de reeks races met identieke wagens zien we ook de Mitjet, een Franse formule van Jean-Philippe Dayraut die nu al drie categorieën telt: de Supertoerisme, de Mitjet 2 liter en de 1300 Light. Met 60 auto’s op de piste is de show compleet.

 

Laten we het nu even hebben over de races met GT’s en toerwagens, zoals we die vinden in de Britcar en uiteraard de Supercar Challenge.

 

In dat laatste kampioenschap, het sterkste van de Benelux, zien we Audi R8, Viper, Mosler, Ferrari 458, Porsche, Volvo S60 Silhouette, Radical, Vicora V8. De Belgen staan er goed hun mannetje, met een Division GT waar onder meer Patrick Van Glabeke en Frédérique Jonckheere (Ferrari 458) vooraan meedraaien, net als de BMW M4 Silhouette van Steve Vanbellingen en Ward Sluys.

 

De liefhebbers van autosport zullen hun bezoek aan de Spa Euro Race niet betreuren. Het is een sympathieke meeting voor liefhebbers, met heel wat races. 

 

Racspa