Racspa

 

 World Series by Renault Day 3

 

Sainz en Esmeijer dubbelen, premières voor Bonifacio en Braams

 

De zon, veel volk (68.000 toeschouwers) en spektakel, wat moet er meer zijn voor een schitterend autosportevenement.

 De zondag startte met een bewogen wedstrijd van de Formula Renault 1.6 NEC waarin de Nederlander Janneau Esmeijer (Provily Racing) won voor de Australiër Anton De Pasquale (Lechner Racing School) en onze landgenoot Max Defourny. Simon Mirguet tikte als negende aan.

 Dan volgden de shows van de Red Bull-Renault RB9 van Jean-Eric Vergne en de Renault 5 Maxi van Jean Ragnotti, om vervolgens de tweede manche van de Eurocup Formula Renault 2.0 te beleven. Weer was het Nick De Vries die zijn start miste en zich het voordeel van zijn pole liet afnemen door de Braziliaan Bruno Bonifacio, tweede winnaar van het weekend en de Noor Dennis Olsen, winnaar zaterdag. De Vries, protégé van het McLaren Jr Team, blijft leider in het kampioenschap, maar zal om onsportief rijden volgende race vier plaatsen achteruit op de startgrid moeten.

 De tribunes waren vol toen de 40 Clio hun tweede race van het weekend afwerkten. Vooraan werden toeschouwers getrakteerd op een show van Max Braams, Sebastian Bleekemolen, Robert Van den Berg en onze Régis Gosselin. Jammer genoeg was de winnaar van zaterdag, Melvin De Groot er uit getikt bij de start door een dwaas manœuvre van de Zwitser Eberle en ook ‘vader’ Bleekemolen was een slachtoffer van het doldireste sturen van de man. Max Braams en Sebastiaan Bleekemolen maakten onderling uit wie zou winnen, Van den Berg en Gosselin streden om het brons en het was onze jonge landgenoot die het zou halen. Braams-Bleekemolen-Gosselin : dat was het podium.

 De hoofdbrol sloot het weekend af, met name de tweede race van de Formula Renault 3.5. weer domineerde Carlos Sainz Jr, de kroonprins van Francorchamps. De rijder van Red Bull haalde het voor de Britten Oliver Rowland en Will Stevens, Pierre Gasly en Norman Nato.

 

 

 

 

 

Racspa