Racspa

 

Power Stage in Stoumont

 

Voor de eerste maal in de geschiedenis van de Boucles en zelfs van de Belgische ralysport, zal er een Power Stage deel van het evenement uitmaken. Het principe is eenvoudig: de 15de RT, die van Stoumont (13,26 km ‘s nachts), telt dubbel qua bestraffingen, zowel in Classic als Legend. Zo houden we de spanning er tot het einde toe in en is het mogelijk een ommekeer te zien tot de laatste meter.

 

Show RT live op Tv

 

Om 15u24 is er de show RT van Rahier die live gaat op diverse regionale zenders (Télévesdre, Télésambre, Télé Lux…) en op Motors TV International. Voor de mensen die dus niet ter plaatse kunnen zijn, biedt de Tv een uitweg en anders is er ook de livestreaming op de website van de Legend (www.racspa.be).

 

Handtekeningen met Neuville op vrijdag om 17u30

 

De handtekeningensessie van de Boucles de Spa is meer en meer een volksfeest, met rijders die beschikbaar zijn tussen 17u30 en 18u15 om hun krabbel te zetten. Zo zullen er ook ditmaal weer 28 grote namen neerstrijken, waaronder onze WRC-held en vicewereldkampioen Thierry Neuville die rechtstreeks uit Monaco komt om posters van Hyundai te tekenen.

 

De winnaar van de Monte-Carlo 1964, Paddy Hopkirk, aanwezig met MINI

 

Om de 50ste verjaardag van de eerste zege van MINI in de Rally van Monte-Carlo te vieren, is Baron Paddy Hopkirk, 81 in april, in Spa. Hij zal er de ingeschreven MINI, door de Belgische invoerder, ondersteunen. De wagen staat in de kleuren van de Moniteur de l’Automobile / AutoGids en is in handen van Xavier Daffe en John Jeanquart. De Brit van het N°37 deelt ook handtekeningen uit.

 

14 forfaits

 

14 van de 244 wagens zullen niet aan de start verschijnen, meteen min of meer hetzelfde percentage als dat van de afgelopen jaren: naast Philippe Gache (in China) wat we al voor de persconferentie wisten, zijn er de forfaits van Pierre-Yves Rosoux na het accident van zijn teamgenote Margot Laffite in de Andros, van Sébastien Chardonnet (tests met Citroën), Raphaël de Borman (hij leent zijn wagen aan Patrick Snijers!), Jean-Marie Milissen (budget) en, heel jammer, Bruno Beulen van wie de Honda Civic in een ongeval betrokken raakte op weg naar de keuring… 231 auto’s worden dus verwacht aan de controles vanaf 14u in het Parc des Sept Heures.

 

Racspa